Emma Barremyr

Step up på en sten

Hej vänner ♥

Vi har tidigare pratat om hur grymt det är med en sten som träningsredskap!

Kanske har du en i trädgården? Vet om en i skogen eller parken i närheten av där du bor? 

Själv har jag en perfekt träningssten/ bergshäll utanför mitt hus vilket gör att träningsmöjligheten och grymma övningar alltid finns nära till hands! Dessutom är det ju underbart att träna utomhus, även såhär års när det är lite kallare!

Idag vill jag tipsa om step up, som är en grym benövning som också ger ett härligt pulspåslag om du väljer att jobba i ett lite högre tempo! Den är t.ex. perfekt att lägga in i ett cirkelpass eller att köra som tabataintervall, och du får därmed både styrketräning OCH konditionstärning!

DSC_4015_fotor

FotoCaroline Dahlén

Sätt ett ben på stenen framför dig. Se till att knä och tår pekar framåt under hela övningen. Lägg all vikt på det benet som står på stenen och tryck dig uppåt. Spänn framsidan av låret och sätesmuskeln så att du sträcker ut det benet du står på och får fram höften. Lyft samtidigt det motsatta benet och böj. Kom långsamt tillbaka igen och repetera med motsatt ben.

 

Fler övningstips!

Mountainclimber

Upphopp på en sten

Superman – masken – fällkniven

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen M

  Hej! Jag tycker det är ett fantastiskt val att äta mer vegetariskt/ekologiskt. Jag anser dock att en ”ekologisk död ko fortfarande är en död ko”. Jag har följt din blogg länge och märkt att det ploppar upp mer och mer vegetariskt vilket jag verkligen gillar, och jag tror det kan inspirera flera att våga prova på att äta mer vego också – du når ju ändå ut till så många så du har ju makten att påverka folk som kikar in här på så vis 🙂

  Förhoppningsvis börjar även mer välja vego nu i samband med att WHO rödlistat rött kött.

  Sedan vill jag säga att jag finner din blogg väldigt inspirerande, och jag har verkligen fått en massa användbara tips från din blogg – som jag började följa redan innan du bytte namn till ptbyemma.se….Vilket var lääänge sen nu! 🙂 Hoppas du får en härlig fredag & helg!

 2. Ellen M

  Måste fråga, eftersom du är så intresserad av kost och hälsa, överväger du aldrig att börja äta vego? Tycker du att det är försvarbart att orsaka så mycket lidande för en massa djur för att få något ”gott” på tallriken när du kan äta minst lika bra vegetariskt/veganskt? 🙂

  1. Emma

   Ja usch, detta är något jag funderar mycket på och många gånger har jag känt att jag skulle vilja börja äta helt vegetariskt. Men samtidigt vill jag inte utesluta saker från min kost, men däremot väljer jag att göra medvetens val. Jag äter mycket vegetarisk mat och är väl medveten om vilket problem köttindustrin är både för djur och miljö. Därför har jag valt att avstå helt från kött i butik. Jag och Pelle får kött från hans mormor där korna går ute och betar runt husen och får ekologiskt foder, sen äter vi älgkött som Pelle jagar och köper ibland ekologiskt lammkött från slakteriet i kil. Jag hoppas du ser i bloggen min uppmuntran till att äta ekologiskt oftare 🙂

 3. Frida

  Gillar den övningen! Då man inte bara tvingas belasta benen utan även bålen, och hålla balansen. Många faktorer i en enda övning! Den är grym 😀

stats