Hej vänner ♥
Dagens middagstips är ett underbart tips om jag får säga det själv!
Laxburgare med hjortonsås och sötpotatisstripes!
Hur låter det tycker ni?
De där underbara laxburgarna unnade vi oss en vanlig måndag! Och hörrni, alltså, SOM jag älskar vardagslyx! Det här är egentligen inget avancerat recept, med ger ändå en känsla av lyx då det ser vacket ut och såklart smakar himla gott. Hihi!
Laxburgarna hamnade i glutenfria frallor från Friends of Adam (så himla glad att de tagit in dessa bröd på Ica Maxi här i Karlstad) tillsammans med en ljuvlig hjortronsås som är fantastiskt god till lax.
Sötpotatis och krispiga grönsaker gjorde sedan tallriken komplett!
Vi tände massa ljus, satte på lugn musik, slog oss ner vi bordet, åt i lugn och ro, pratade om hur våra respektive dagar varit och njöt av god middag och en stund med varandra. Värdefullt och viktigt ♥
Laxburgare (8 stycken, 4 personer):
500 gram laxfilé
1 ägg
2 msk majsströbröd
1 msk fiskfond
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Mixa laxfiléerna i en mixer. Tillsätt ägg, ströbröd, fond, salt och peppar och mixa lite till. Forma sedan 8 lika stora biffar som du steker i smör, på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Sötpotatisstripes:
300 gram sötpotatis per person
2-3 nypor potatismjöl
Skala sötpotatisen och strimla den i lagom stora bitar. Lägg sötpotatisen i en bunke, pudra över potatismjöl och blanda runt. Lägg ut på en plåt och strö över salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader till de blir mjuka, vilket beror lite på storlek.
Hoppas ni gillar det ♥
Kram / Emma.
Hur länge hade du sötpotatisen i ugnen? Tack för super bra blogg.
Kram malle
Hade ganska stora bitar så jag tror det var runt 30 minuter 🙂 Kul att du gillar bloggen! Kram