Emma Barremyr

Kycklingpaj med saffran

IMG_0376

 

Hej mina söta bloggläsare ♥

Förra veckan experimenterade jag ihop en helt UNDERBAR kycklingpaj med saffran! Det blev alltså ett lyckat experiment som passar fantastiskt bra såhär i juletider med tanke på saffranssmaken! Den har även en härlig crunchig botten med smak av havre, är riktigt saftig tack vare rivna morötter och har dessutom lite sting i sig tack vare sambal oelek!

Den här pajen måste ni bara testa! Jag tror ni kommer gilla den!

Kanske till adventmiddagen? Eller på årets julbord? Eller varför inte en vanlig vardagskväll som behöver livas upp lite?

Det är ju ändå december och vardagskvällarna kan gott och väl behöva livas upp med lite extra lyx, ellerhur?

 

IMG_0384

 

Jag älskar alla underbara färger på tallriken! Visst är det vackert med färgglad mat? Det gör iallafall mig så otroligt lycklig och jag känner mig oändligt tacksam som får äta så mycket god och vacker mat!

Ja hörrni, mat är verkligen godis för ögonen och jag försöker alltid göra min tallikar vackra att titta på! Det blir liksom roligare att äta då!

 

IMG_0368

 

Ingredienser (4-5 personer):

2,5 dl havremjöl

2,5 dl majsmjöl

150 gram smält smör

1 dl kvarg

1 tsk salt

500 g kycklingfärs

1 g saffran

2 dl grädde

1 msk kycklingfond

2 medelstora morötter

1 tsk sambal oelek

3 ägg

2 dl parmesan

salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla havremjöl, majsmjöl, smör, kvarg och salt till bottnen och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bryn kycklingfärsen i smör. Riv ner morötterna och krydda med saffran. Häll på grädde, kycklingfond och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar och puttra allt koka ihop några minuter. Tag av från värmen och fyll pajskalet. Rör ihop äggen lite snabbt och häll över kycklingfärsen. Rör runt, strö över osten och lite pizzakrydda och grädda sedan i cirka 25-30 min i nedre delen av ugnen.

 

IMG_0371 IMG_0378

 

Fler recept med jultema!

Saffranspasta med lax

Saffransvåfflor

Pepparkakspannkakor

Fisk och räksoppa med saffran och basilika

Fisk i saffrans- och kokossås

 

Njut och ha en underbar helg mina vänner!

 

PS. Missa inte att delta i första advents tävling i samarbete med Biolac innan lördag kväll, och även att kika in på söndag för att delta i andra advents tävling som hålls i samarbete med Helhetshälsa. DS.

 

Stor kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej Emma!!

  Kollar alltid din blogg för inspo till veckans matlagning, grym!!!
  Vill informera om att det faller bort en del siffror sen du bytte blogg, det står inte hur mycket havremjöl det ska vara i pajen och det är flera andra recept då texten överst på receptet försvinner!

  Tack för en grym blogg!!
  Kram Ida

  1. Emma

   Så himla kul att du gillar det 🙂 jag vet att receptet blivit lite knasiga i flytten till Veckorevyn. Siffrorna hamnar av någon anledning längst upp i inlägget. Ska försöka hinna sätta mig och fixa inläggen, men får ta dem lite pö om pö! Är det något inlägg du undrar över så kan du kommentera på det så fixar jag! Kram

 2. Gabriella

  Härligt med mycket saffransrecept!
  Jag gjorde din pepparkakskladdkaka i veckan, såå god!! Jag la ut receptet och länkade till dig 🙂
  Ha en superfin helg, kram 🙂

stats