Emma Barremyr

Proteinrik mjölkkokt havregrynsgröt

IMG_9605

 

God morgon ♥

 

Alltså gröt!!!

Höstens bästa frukostmat! Det ger en varm och skön känsla i magen, mycket fin näring, massa energi, går att variera i mängder (kolla här) och är så otroligt gott!

Själv älskar jag att koka havregryn i mjölk och sedan tillsätta en äggvita till det. Det ger en otroligt krämig och mättande gröt! Min frukost igår bestod precis av en sån gröt – mjölkkorna havregryn som jag sedan toppade med en ljuvlig banan- och jordnötssmörsröra, blåbär och riven kokos!

Yuuuuummmieee!

 

IMG_9603

 

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggvita
  • 1 nypa salt
  • 1 liten banan
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 näve blåbär
  • 1 nypa kokos

Koka ihop havregryn, mjölk och salt och låt puttra en stund. Avsluta med att knäcka i en äggvita och rör runt tills du har en krämig gröt. Mosa ihop banan med jordnötssmör och toppa sedan gröten med jordnötssmörsröran, blåbär och kokos!

Njut av en ljuvlig frukost!

 

IMG_9607

 

En god och mättande frukost – världens bästa start på dagen!!!

 

Hoppas att ni må bra och att ni får en GRYM onsdag mina vänner ♥

 

Kram på er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Låter fantastiskt gott❤️ Jag har inte provat att göra gröt på det sättet men imorgon ska jag prova! Jag kan tipsa om att blanda mosad banan med kanel och ha på gröten! Det är fantastiskt gott

  2. Alexandra

    Älskar mjölkkokt gröt och brukar faktiskt knäcka i hela ägget med både gula och vita, blir verkligen krämigt, GOTT och mättande 🙂 Ha en superdag, fina du! <3

    1. Emma

      Ja det är helt underbart!Dock tycker jag att äggulan smakar äggula och det gillar jag inte i gröten… hehe. Har försökt några gånger men det är godare utan 🙂 Hoppas du har en härlig dag du med! KRAM <3

stats