Hej vänner ♥
Ibland lagar jag middag och blir alldeles kär!
Ja jag fullkomligt förälskar mig i maten på tallriken framför mig och vill helst aldrig att den ska ta slut.
Känner ni igen er? Det är väl ganska normalt beteende? Eller?
Haha, ja jag vet att jag kanske är lite tokig ibland, och det tycker nog Pelle också när jag sitter och har mitt lilla ”moment” med maten framför mig. Förra veckan experimenterade jag fram ett recept på urgoda kycklingköttbullar som vi åt tillsammans med kokoskokt ris. Rena rama DRÖMMEN!!! Riset är sedan länge en stor favorit, men tillsammans med kycklingköttbullarna bildade de en svårslagen kombination. Precis som mina kycklingbiffar gör tillsammans med det riset!
Det är en sån här typiskt bra rätt som livar upp vardagsmaten kan jag tycka! Kycklingköttbullarna är otroligt enkla att göra, går snabbt och är väldigt goda!
Ni borde testa!!!
Ingredienser (3-4 personer):
400 gram kycklingfärs
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1/2 dl mjölk
1/2 kruka basilika
100 gram fetaost
1 ägg
1 tsk salt
1 msk kycklingfond
1 nypa vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, potatismjöl med mjölk och låt svälla i ca 10 min. Blanda sedan i kycklingfärs, hackad basilika, smulad fetaost, ägg och kryddor. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös färs. Rulla till bullar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Stek dem i ugnen i 10-20 minuter tills de får fin färg!
Servera med kokoskokt ris och sallad!
Klicka här för recept på kokoskokt ris!
Lyxig, god och enkel vardagsmat – det gillar vi, ellerhur?
Kram / Emma.