Emma Barremyr

Krämig pasta- och tonfisksallad

IMG_9388

 

Hej vänner ♥

När vi var i Idre slängde jag ihop en riktigt krämig och god pasta- och tonfisksallad till lunch en dag!

Och jag ÄLSKAR den formen av mat under aktiva dagar! Jag tycker det är så himla smidigt att det går snabbt att slänga ihop, är gott att äta kallt (om jag skulle vilja plocka med mig den på picknick eller liknande) och att den smakar gott!

Min variant som jag gjorde i fredags är bara en av många varianter som går att slänga ihop!

Pastan går att byta ut mot t.ex. bulgur eller quinoa och tonfisken kan t.ex. ersättas av lax eller kyckling. Vad gäller grönsaker så tycker jag att man ska ta de man gillar och sen är det viktigt att till sätta något som gör salladen lite krämig – t.ex. turkisk yoghurt, pesto eller liknande! Ta vad du gillar helt enkelt!

 

IMG_9390

 

Ingredienser (2 personer):

  • 2 portioner pasta (jag använde quinoa- och majspasta)
  • 2 burkar tonfisk
  • 2 rivna morötter
  • 6 plommontomater
  • 1 bit gurka
  • 1/2 paprika
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar

Koka pastan och hacka under tiden grönsakerna och riv morötterna. Häll av pastavattnet och blanda sedan ihop pastan med tonfisk, grönsaker och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

 

IMG_9393

 

Har du barn?

Då är ju det är en sallad som är perfekt inför höstlovet och dess äventyr som väntar om några veckor!

 

Här är tips på en annan god och krämig sallad med halloumi och quinoa!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats