Emma Barremyr

Grillat på menyn!

Hej kompisar ♥

 

Grillsäsongen börjar väl lida mot sitt slut egentligen, men för mig och Pelle har den precis börjat! Eftersom vi inte har fått grilla på vår balkong i lägenheten under de fem år vi bott där har vi längtat mycket efter att kunna grilla. Nu bor vi i huset och kan äntligen grilla hur mycket vi vill. Tjohoo!

I helgen premiärgrillade vi i vår nyinköpta lilla grill och det var en alldeles underbar känsla! 

Det känns härligt att spontant kunna tända grillen en fin höstkväll om vi känner för det. Aaaah! Jag ser fram emot många grillmiddagar i höst och hoppas att vädret är på vår sida så att vi även kan sitta utomhus och grilla till lunch på helgerna framöver! En god laxbugare kanske? Majskolvar eller halloumi till en fräsch sallad?

Det finns så mycket gott att lägga på grillen!

 

Häng med på vår grillkväll i bilder, såhär såg det ut i helgen! 

 

IMG_9212

Att göra timjanpotatis till grillat är något av det godaste jag vet! Jag använder ekologisk fast potatis som jag bara sköljer av, skivar i ganska tjocka skivor (då blir de mjuka på insidan och krispiga på utsidan) och lägger upp på en plåt. Ett tips är att behålla skalet på, det blir mycket godare då! Ringla sedan över olivolja och gnugga in oljan i alla potatisbitar. Avsluta med att strö över timjan (färsk eller torkad) och några nypor flingsalt. In in ugnen på 225 grader tills de får en gyllenefärg.

Det blir mums!

IMG_9200 IMG_9214

Jag hittade entrecote i frysen som jag marinerade i olivolja, soja, balsamvinäger, dijonsenap, rosmarin, timjan, oxfond, tomatpuré, salt och peppar. Jag blandade ihop hela kalaset och lät köttbitarna ligga i ett dygn ungefär.

IMG_9211 IMG_9224

Fetaostyoghurt är min favoritsås till det mesta! Den består endast av smulad fetaost och turkisk yoghurt som blandas ihop! Vill en ha mer smak kan t.ex. vitlök och basilika vara gott i, eller lime och ingefära! I helgen körde jag dock på helt naturell när vi grillade! Jättegott faktiskt 🙂

IMG_9232

En underbar grilltallrik!

 

 

Visst är det gott och härligt med grillat?

Vad lägger ni helst på er grill? 

 

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Vi köpte en elgrill från Weber i början av sommaren, då vi har balkong har vi inte kunnat grilla tidigare..
    Alltså.. Jag har tappat räkningen på alla grillmiddagar vi njutit av denna sommar 🙂
    Sååå sagolikt gott!!
    Tog med grillen i bilen på semestern och kunde därmed njuta av grillmiddagar i tältet efter våra semesterdagar i cykelsadeln!

    Imorgonkväll blir det fredagsmys med grillat!
    Jag grillar gärna quornfiléer, grönsaker och majskolvar medan sambon lägger entrecote på grillen.
    Grillat är underbart!!
    Njuuuut av ert hus och alla fördelar det för med sig Emma <3

    1. Emma

      Härligt att elgrill är tillåtet på balkongen hos er, då kan ni njuta av mycket grillat! Det ska vi också göra nu, hihi <3

stats