Emma Barremyr

HEMMASPA

IMG_9154

 

Hej vänner ♥

Hösten har anlänt med besked och hela dagen igår var sådär grå och ruggig som den bara är på hösten. Eftersom det var måndag jobbade jag som vanligt hemifrån, och när jag var färdig med dagens jobb var jag sådär småfrusen och väldigt sugen på ett bad. Vi har ju badkar numera och det skulle invigas minsann!

Att fixa ett hemmaspa passade därför utmärkt, och var ett perfekt sätt att göra en alldeles vanlig måndag alldeles underbar!

 

Här kommer mina bästa tips på hemmaspa!

 

Första och främsta regeln vid hemmaspa – stäng ner allt digitalt och lägg fokus på dig själv!

Sen är det andra du måste göra för ett lyckat hemmaspa att mixa ihop en god smoothie att smutta på i badkaret. Igår gjorde jag en variant med blåbär, banan och havredryck med chaismak.

Rekommenderas!

 

IMG_9120

 

Nästa steg är massa tända ljus och att sätta på en bra spellista med lugn och härlig musik. En av mina favoritlistor är en lista med avslappnande yogamusik!

Du hittar spellistan på Spotify här!

 

IMG_9150IMG_9129 IMG_9124

 

Vi har nu äntligen ett badkar, vilket är något jag längtat efter alla år i lägenhet! Tidigare har jag gjort mina hemmaspa i duschen, och det funkar ju såklart lika bra det med om du inte har badkar – en avslappnande dusch är inte så dumt det heller!

Igår tappade jag dock upp badkaret första första gången med riktigt hett vatten! Jag gillar när vattnet är sådär varmt så att det knappt går att sätta sig i badkaret. Det ska ånga ordentligt. Hehe!

 

IMG_9140

 

Nästa steg för ett lyckat hemmaspa är lite sköna produkter att använda på dig själv! Jag använder nästan helt uteslutet Maria Åkerbergs produkter som är ekologiska och passar min känsliga hud alldeles utmärkt!

Rekommenderar dem verkligen baserat på mina egna erfarenheter!

Jag började gårdagens sparutial med att tvätta håret med hair and body shampoo lemongrass och hair conditioner energy för att få det rent och mjukt. Jag tvättade också ansiktet med cleansing för att få bort alla hudrester i ansiktet. Detta är något jag gör varje gång jag duschar även i vanliga fall.

 

IMG_9143

 

Därefter fortsatte jag med en hårinpackning i form av Hair Therapy och ansiktsmask i form av Blueberry Seed Mask.

Blueberry Seed Mask är en lugnande aniktsmask som stärker huden och ger den bättre motståndskraft. Det är en crememask som inte stelnar, passar alla hudtyper och tillför massor av fukt. Blueberry seed mask innehåller närande och skyddnade blåbärsfröolja och passar bra för de med ytliga blodkärl, känslig och lättirriterad hud.

Hair Therapy med eteriska oljor från lavendel och citrongräs är en närande och återfuktande hårinpackning som passar extra bra till torrt hår och torr hårbotten. Jojobaolja har förmågan att ”reparera” hårstrået genom att fästa på skadorna.

 

IMG_9137

 

Sen låg jag där i badkaret och filosoferade, andades, lyssande till musiken och njöt av stunden! Så välbehövligt för både kropp och själ efter dessa intensiva veckor med flytt ♥

 

IMG_9147

 

När ansiktsmasken och hårinpackningen verkat tappade jag ur badkaret, tvättade ansiktet och sköljde ur håret ordentligt. Jag rakade benen och unnade mig sedan en bodyscrub.

Kroppspeeling Body Scrub innehåller korn från aprikoskärnor och Jojobaolja som gör att huden stärks, stramas upp, blir jämn och mjuk. Den sägs motverka celluliter, förbättra blodcirkulationen samt motverka finnar och oren hud. Grapefruktoljan och Rosmarinoljan stimulerar blodcirkulationen och lymfcirkulationen. Lätt att använda och massera in i huden med peelingvantar!

 

IMG_9127

 

Åh, så ren och härlig jag kände mig efter detta! Så små saker som gör SÅ mycket för välmåendet! Det borde vara lag på att vi skulle pyssla om oss såhär minst en gång i veckan, ellerhur?

Efter badet avslutade jag med Ansiktsvatten och Night Cream i ansiktet och Weledas nya Bodylotion Almond på kroppen!

Att smörja in mig efter dusch/ bad är det bästa jag vet! Någon mer som älskar den känslan?

 

IMG_9130IMG_9135

 

Och när jag ändå var så varm och mjuk i kroppen efter badet passade jag på att koppa benen lite. Jag oljar då in huden och ”suger fast” kopporna och drar längs benen. På så vis ger jag mig själv en härlig bindvävsmassage och hjälper även kroppen att transportera bort gamla slaggprodukter som ligger kvar i musklerna. Känslan efter ger fräscha och pigga ben!

 

IMG_9160

 

Därefter kröp jag i pyjamasen, kokade mig en tekopp och satte mig med en bok i soffan en stund innan det blev dags för middag!

 

Brukar du pyssla om dig själv på det här viset?

Har du något härligt tips att dela mig dig av?

 

Ni hittar produkterna i hälsokostbutiker och online.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Älskar att ha mini spa! Nu har jag dock inget badkar hemma längre </3 Men jag brukar istället ta en lugn skön varm duch och göra hela paketet med hårinpackning, kroppepeeling, raka benen och smörja in mig i en härligt doftande kräm där jag kommer ur duschen. Sedan applicerar jag någon härlig ansiktskräm och tar ett fotbad, har jag tur kan jag kanske få rygg- eller fotmassage av någon i familjen. Ungefär så brukar mitt minispa se ut ^^
    Kram<3

    1. Emma

      Det lät som en helt underbar stund i duschen! Helt rätt att du unnar dig det! Och lyx om det finns någon i familjen som kan massera också, den brukar jag köra med min pojkvän, hehe 🙂 Kram <3

  2. Johanna

    Åh vad härligt med hemmaspa, ser supermysigt ut! Jag undrar vad du tyckte om bodylotionen från weleda och om du testat andra produkter i samma serie, almond? Jag använder alltid Maria Åkersbergs body lotion white chocolate som jag sett att du använt tidigare, hur är dom i jämförelse? Hoppas du får en fin dag 🙂

    1. Emma

      Ja det är riktigt härligt att ordna hemmaspa 🙂 Jag gillade lotionen från Weleda, men gillar nog Maria Åkerberg bättre! Har du testat doften ”beautiful”? Den tycker jag är helt underbar så den rekommenderar jag dig att prova 🙂 Kram

  3. Emmi - explorista.se

    Det där låter ju fantastiskt, vilken spastund! Jag har ett badkar (bubbelbadkar till och med) i mitt hus, men just nu bor vi ju på 35 kvm med ett badkar som är ungefär 90×70 cm (sittbadkar?!) så här blir det inga sköna spastunder. Har inte använt mitt badkar hemma heller sedan vi flyttade in för två år sen, men nu blev jag väldigt sugen. Det är detaljerna runtikring som gör det!

    1. Emma

      Inte använt ditt bubbelbadkar? Men vad är det jag hör? Hahah, hade jag haft ett bubbelbadkar skulle jag nog bott där gissar jag. Älskar att bada ju!!! Du får ta och njuta av en spastund när du är hemma sen igen 🙂

stats