emmabarremyr

Emma Barremyr

Vegetarisk paj med spenat, tomat, oliver och fetaost

IMG_8994

 

Hej vänner ♥

Åh, nu ska ni få smaka på en god paj minsann! Jag gjorde den här pajen förra veckan och är så himla sugen på matlåderesterna som ligger i frysen och väntar. Vi sparar den till nästa vecka när vi ska vara i huset och pyssla! Den passar alltså perfekt att frysa in och ha i matlåda!

Paj är också en sån där rätt som är himla tacksam att förbereda. Just den här dagen skulle jag vara i gymmet sent och eftersom Pelle också kommer hem sent från jobbet gjorde jag den innan jag åkte iväg. När Pelle kom hem lite tidigare än mig kunde han sätta in den i ugnen så att den stod klar och redo att ätas tills jag kom hem. Perfekt ju 🙂

Pajen är vegetarisk och består av en glutenfri botten gjord på mandelmjöl! Fyllningen är en härlig blandning av spenat, oliver, tomater, festats, ägg, mjölk och dijonsenap!

YUUMMM!

Jag blir dessutom löjligt lycklig när jag står och håller på med så färgglad och vacker mat som den här pajen ♥

 

IMG_8977 IMG_8980

 

Ingredienser:

 • 3 dl mandelmjöl
 • 1/2 dl skalade sesamfrön
 • 1 msk psyllium
 • 1 tsk salt
 • 40 g kokosolja
 • 1 ägg
 • 450 g tinad hackad spenat
 • 15-20 oliver
 • 4-6 miniplommontomater
 • 3 ägg
 • 2 dl mjölk
 • 1 tsk dijonsenap
 • 200 g fetaost
 • 1 nypa salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och tillsätt sedan psyllium, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg och fixa under tiden fyllningen. Lägg en klick smör i en stekpanna och fräs på spenaten tills allt vatten försvunnit, salta och peppra. Ta ut pajskalet från ugnen och fyll upp den med spenat, skivade tomater, oliver och smulad fetaost. Vispa ihop, ägg, mjölk och dijonsenap. Häll sedan äggstanningen över pajen och avsluta med lite salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter tills pajen fått fin färg.

 

IMG_8985 IMG_8987

 

Hoppas ni gillar den!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag har läst din blogg ett tag men jag har nog aldrig kommenterat förut. Nu måste jag göra det, för den här pajen är ju bara så god! Är det okej om jag länkar till receptet från min blogg? 🙂

  1. Emma

   Vad roligt att du kommenterar 🙂 Så himla kul att du gillar pajen! Självklart får du länka receptet från din blogg!

 2. Anna Nilsson

  Hej Emma!
  Tack för en inspirerande blogg.

  Jag har börjat äta mer och mer vegetariskt och jag älskar det dock har jag märkt att mina järnvärden har sjunkit och nu undrar jag om du har några tips på vad man kan äta/laga som innehåller mycket järn. Jag äter redan sen tidigare mycket torkad frukt, frön av olika slag, nötter, kikärtor, broccoli samt lite linser (äter även järntabletter). Har du några bra recept med mycket järn i får du gärna dela med dig av dem.

  Hälsningar Anna

stats