Hej vänner ♥
Ni var många som efterfrågade tips på en fräsch och god sallad när jag bad er om önskerubriker!
Här kommer därför ett tips på en underbar och krämig quinoasallad som kan ätas både varm som kall. Den funkar fint både som ett tillbehör till grillkvällen eller som lunch på stranden/ picknicken! Själv åt jag den till middag framför tv:n när regnet öste ner en kväll förra veckan, och det funkade fint det med!
Salladen är vegetarisk, men har ändå en hög proteinhalt tack vare quinoan, halloumin, yoghurten och mandlarna!
Och tack vare den turkiska yoghurten blir den sådär härligt krämig och de salta mandlarna bryter av med sälta och krispighet!
Mums!
Den HÄR vill ni INTE missa 😀
Ingredienser (4 personer):
4 dl okokt röd quinoa
8 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt
1 paket halloumi
2 stora nävar ruccola
1 röd paprika
1/2 gurka
10 gula cocktailtomater
1 mango
2 nävar salta mandlar
Koka quinoan i saltat vatten 15-20 minuter. Hacka under tiden grönsakerna och stek skivad hallumi som du sedan hackar i små bitar. När quinoan är klar blandar du i turkisk yoghurt och eventuellt lite salt och peppar (smaka av). Blanda sedan i grönsaker och halloumi och servera i djupa tallrikar. Vill du ha en kall sallad låter du quinoan svalna innan du blandar i yoghurt, hallumi och grönsaker. Avsluta med att strö över salta mandlar på varje portion!
Hoppas det smakar mina söta vänner ♥
Kram / Emma.
Hej! Detta låter väldigt gott. Detta tänkte jag göra imorgon. Jag undrar bara om det verkligen stämmer med 4dl okokt quinoa till 4 port? Det blir ju mycket mer när det är kokt.
/Sara
Nu kommer svaret lite sent, men ja det stämmer med 4 dl okokt quinoa, men det går ju att justera om du inte vill ha så mycket quinoa. Jag ville ha lite extra eftersom det bara är lite sallad till mat annars 🙂 Hoppas det blev gott iallafall! Kram