emmabarremyr

Emma Barremyr

Ekologiskt kaffe från Arvid Nordquist

God morgon onsdag ♥

Det finns 5 livsmedel som är extra viktiga att köpa KRAV/ ekologiska.

Ett av dem är kaffe! På kaffeplantager runt om i världen används flera giftiga kemiska bekämpningsmedel som skadar – och som i värsta fall dödar – natur, djur och människor. Genom att välja ekologiskt kaffe kan du göra stor skillnad för alla inblandade och faktiskt rädda liv!

För mig är därför ekologiskt kaffe en självklarhet!

Jag brukar för det mesta köpa Löfbergs Lila ekologiska bryggkaffe i smaken Harmoni som är underbart god. Löfbergs Lila rosteri ligger bara någon kilometer från oss (alltså väldigt närproducerat kaffe) och brukar sprida en härlig kaffedoft som jag älskar över hela Karlstad! Tänk när jag är ute på morgonpromenaden och känner doften av kaffe. Det är ljuvligt!

Sist jag handlade fick jag dock lust att testa något nytt, och köpte därför med mig ett ekologiskt kaffe från Arvid Nordquist som invigdes idag till frukosten!

Som vanligt smaksätter jag kaffet med lite kanel <– (där finns min favoritkanel) som jag pudrar i pressen tillsammans med kaffet innan jag häller på vattnet!

 

IMG_7648 IMG_7654 IMG_7658

 

TIPS!!!

Kaffet från Arvid Nordquist var väldigt gott och har inte druckits för sista gången hemma hos mig! Därför passar jag på att tipsa er om det. Gillar ni kaffe, TESTA!!! 😀

 

Dricker ni kaffe? Vilken sort är eran favorit?

 

Klicka här för att läsa mer om vilka livsmedel du bör byta ut till ekologiska alternativ!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina Strannegård

  Så himla bra att det finns så mycket ekologiskt att välja på nu för tiden, och att så många uppmärksammar varandra om att det är så viktigt för oss och vår jord!(Y) Jag vill bara slå ett litet slag för märket Fairtrade också, som också finns på så otroligt många varor nu för tiden, till exempel kaffe! Köper man produkter märka med Fairtrade vet man att producenterna och arbetarna får en minimilön, bättre arbetsförhållanden, att de inte använder barnarbete, att kvinnor får rätten till sin lön osv osv. Dessutom är ca 80% av alla Fairtrademärkta varor även ekologiska!:)

  Världen är bra vriden egentligen. Det står ju inte på “vanliga” varor att de producerats av slavar och små bortrövade barn och jag tror inte många tänker på det heller…

  1. Lina Larsson

   Toppen att du påpekar detta med fairtrade! Jag tycker egentligen att de är en viktigare märkning än ekologiskt (om en ska rangordna?!) men denna lilla viktiga märkning pratas det alldeles för lite om både i samhället i stort och på bloggar!

   1. Emma

    Ja jag har tagit åt mig av detta! Jag tänker själv mycket på att det ska vara fairtrade, men eftersom många av kravprodukterna är just det blir det att jag endast pratar om krav. Ska tänka på det i fortsättningen att jag tar upp båda 🙂 Tack för tipset! Kram

 2. Alexandra

  Jag gillar egentligen inte alls kaffe men blir både glad(!), kreativ och pigg utav det så dricker det ibland ändå för de fina effekterna! Och det är alltid eko-kaffe 🙂

 3. Johanna

  Hej!
  Jag ska vara i Sthlm i helgen och undrar vad sushistället hette som ni beställde ifrån när du är där och jobbar för Veckorevyn? Annat tips på god sushi i stan? 🙂
  Tack för tipset om detta eko-kaffe, har ej testat det men det står på tur nu när du påminde mig. Jag dricker istället oftast Ica I love eco.

  1. Emma

   Det hette sushi room 🙂 Annars har jag dålig koll på sushiställen i sthlm, men kan verkligen rekommendera det vi åt från 😀 Hoppas du får trevlig dagar i Stockholm! Kram

stats