Emma Barremyr

Tävling i samarbete med NOA Relaxation

Hej vänner ♥

 

I vintras upptäckte jag de goda dryckerna från NOA Relaxation som jag ganska snabbt förälskade mig i. Jag blev sedan överlycklig när de ville vara med som sponsorer till träningshelgens goodiebag (läs med om träningshelgen och goodiebagen här)!

 

Vad är då NOA Relaxation?

Det är en relaxationsdryck med naturliga örter som bidrar till minskad stress och ökat fokus, utan att innehålla något koffein. Dryckerna innehåller citronmeliss och grönt te-extrakt (l-theanin från 15 koppar grönt te utan koffein), vilka är aktiva ingredienser med väldokumenterad effekt.

Citronmeliss är en medicinalväxt med tusenåriga traditioner. Det är kliniskt bevisat att citronmeliss har en lugnande effekt och bidrar till en god kognitiv funktion, t.ex. koncentration och bra minne.

Grönt te förbättrar ens koncentration och stimulerar alfahjärnvågor som är associerade med ett avkopplat men alert tillstånd. Det är samma frekvenser som uppstår vid utövande av yoga eller meditation. Det gröna teets positiva hälsoeffekter finns dokumenterade i ett stort antal vetenskapliga studier.

Källa.

 

Noa Relaxation är alltså en perfekt dryck att ta för att lugna ner sig i stressiga situationer, om en behöver koncentrera sig, hitta fokus eller bara vill njuta av en himla god dryck! 

 

IMG_7511

 

Jag har fått möjlighet att testa på deras drycker under en längre tid och har fått uppleva flera positiva effekter. Jag märker tydligt att jag blir både lugnare inombords och att jag får bättre koncentration!

Jag brukar smutta på en flaska när jag sitter framför datorn och jobbar långa stunder och behöver extra fokus. Jag har också alltid en flaska i träningsväskan som jag tar i pauserna mellan PT-kunderna då och då för att varva ner lite. På gymmet är det ofta högt tempo och därför blir en lugn stund med NOA Relaxation extra värdefullt!

 

IMG_7499

 

Numera finns NOA Relaxation till försäljning hos Espressohouse! Detta innebär att du kan kika in där och sätta dig i lugn och ro och njuta av den goda drycken. Investera i en stund för dig själv helt enkelt!

Dagens samhälle är stressigt och hetsigt och att kunna ta en paus och reflektera lite kring livet ibland är bra för hälsan. Med NOA Relaxation kan du ta en paus på Espressohouse tillsammans med en god vän eller för dig själv och njuta av stunden och samtidigt fundera över vad som är viktigt och meningsfullt i ditt liv, precis det som grundaren Noa Fridmark vill förmedla med drycken.

För Noa är drycken en symbol för att ifrågasätta vad man håller på med. Det är viktigt att lyssna på vad man själv vill och inte fastna i samhällets normer eller andras förväntningar. Det är utifrån dessa insikter som idén föddes och han hoppas att drycken kan vara en oas i vardagen för människor. Så att fler ska kunna hitta tillbaka till lugnet, reflektera och fokusera på det som är viktigt i livet.

 

IMG_7502

 

Jag gillar verkligen dessa drycker, både i smaken och deras syn på livet och det de vill förmedla. Därför tänkte vi nu förutom träningshelgen utöka samarbetet med en tävling här på bloggen där vi lottar ut en månadsförbrukning av NOA Relaxation samt två st 3-pack NOA Relaxation.

Ni är alltså tre läsare som har chansen att vara med och vinna dessa goda drycker!

Lova att hänga på?!

Ni kommer inte bli besvikna 🙂

 

IMG_7508

 

För att delta i tävlingen:

  • Kommentera ditt bästa tips för att stressa ner/koppla av
  • Gilla NOA Relaxation på Instagram (@noarelaxation) och Facebook (NOA Relaxation)

Tävlingen pågår fram tills på fredag kl 9.00 och därefter presenteras vinnaren under dagen!

 

Är du intresserad av att läsa mer om drycken, kolla in forskning och läsa om grundaren till företaget? Kolla in hemsidan vetja!

Du hittar hemsidan här!

 

Inlägget presenteras i samarbete med NOA Relaxation.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. carro

    Mitt bästa tips för att stressa ner är att ligga i soffan under en filt tillsammans med sambon och våra 2 mysiga katter framför en serie. Älskar ljudet av deras ( katternas :-p ) kurrande, det får en verkligen att slappna av efter en stressig dag. Kram

  2. Rebecka

    För ett par veckor sedan tog jag mod till mig och gick till vårdcentralen, p.g.a. har känt mig så väldigt trött och tankspridd det senaste. Och jodå, det konstaterades att jag ”gått in i väggen”, som det så vardagligt benämns, och ordinerades vila, vila och åter vila för att förhindra utmattningssyndrom. Suck. Dubbelsuck. Jag visste ju att något inte stod rätt till, att jag inte kan köra på i etthundranittio, utan någon form av återhämtning, och tro att jag skulle komma ur den här galna våren helskinnad Men trots skuldkänslorna och skammen över att ha hamnat där IGEN (det är liksom inte första gången), så känner jag också en sådan stolthet över att jag faktiskt sänkte garden och vågade ta hjälp den här gången. Lättnaden efteråt visste inga gränser. Jag vet att det inte är någon quick fix att ta sig ur den här enorma tröttheten, men den här gången är jag fast besluten att ändra på mina levnadsvanor till något som är hållbart i längden, gärna livet ut.

    Så jag läser kommentarerna här och överraskas av vilka fina och bra tips ni alla ger! Den här sommaren ska jag testa många av dem och experimentera mig fram till att hitta de knep och trix som fungerar bäst för mig för att varva ner och släppa alla imaginära krav. Jag uppmuntrar er alla därute att göra det samma! Vi kan alla hamna i situationer då det helt enkelt stormar för mycket omkring oss, och då gäller det att ha några stadiga stöttepelare att luta sig mot. Kanske kan NOA Relaxation vara en liten hjälp på traven?

    Mitt sätt för att skingra tankarna när de blir för många, är att skriva. När jag skriver ner vad jag känner och grubblar på, är det som att den kaotiska känslan inom mig rinner ut i takt med att mina fingrar formar orden på tangentbordet. Det behöver inte vara någon sammanhängande, grammatiskt korrekt prosatext; lösryckta fraser och meningar kan vara nog så förlösande. Ut med känslostormen på pränt bara!

    Stor kärlek till er alla därute <3

  3. Sanna

    Livet som student kan vara riktigt stressigt, speciellt i tentaperioder dessutom innebär det tyvärr att jag blir väldigt stillasittande i perioder. Det som jag tycker hjälper bäst är att gå ut och promenera, ensam eller tillsammans med en kompis (då studier inte får vara ett samtalsämne). Den friska luften och att få röra på mig brukar göra under, efter att ha suttit instängd med böckerna en längre period.
    Jag och en kompis till mig har nu börjat med att gå en kvällspromenad kvällen innan varje tenta för att stressa ner och tänka på annat så att vi kan sova.
    Tyvärr har jag svårt att stressa ner sittandes, då jag snabbt blir understimulerad och börjar pilla på allt. Så att promenera passar mig bra, ibland kan det vara så lätt som att gå istället för att ta bussen sista biten hem från skolan.

  4. Johanna

    Efter en stressig dag på jobbet då käkarna är spända och värker brukar jag snöra på mig löparskorna och dra till skogs. Att springa några (eller många) kilometer är det bästa jag vet. Jag springer alltid ensam, det är min tid för meditation och mindfulness, det är där jag reflekterar över saker och ting, det är jag och skogen. När jag sedan kommer hem är spänningarna som bortblåsta och endorfinerna har tagit över!
    Nu har jag dock under några månader kämpat med ett löparknä som aldrig vill ge med sig, trots vila och försiktig igångsättning. Detta har tyvärr tagit ut sin rätt på min psykiska hälsa då jag inte får de här avkopplande, endorfinrusiga lyckostunderna längre. Jag har inte längre tillgång till min naturliga och hälsosamma anti-stress medicin. Därför kanske jag skulle må bra av lite hjälp på traven en annan naturlig väg? 🙂
    Kram!

  5. Josefine Fransson

    Mitt bästa tips när stressen får för stor plats i liv är att snöra på sig löparskorna och dra ut på en härlig och lugn löprunda i det tempo kroppen känner för. Ingen press eller krav för att prestera ska finnas i tankarna utan bara låta benen ta en framåt i ett härligt tempo. Inga hörlurar i öronen heller utan bara lyssna på omgivningen samt med blicken fäst på den fina omgivningen. När man sprungit några kilometer stanna man för att sedan sätta sig på exempelvis en sten ut mot en sjö och lyssna på fågelkvitter och andra ljud som omgivningen ger ifrån sig. Den känsla när man sprungit några kilometer och sedan sätter sig ner för att låta pulsen går ner, den är riktigt härlig! När man väl promenerat hem försöker man resten av dagen inte stressa upp sig utan istället fokuserar sin uppmärksamhet på det man gör för tillfället, nuet. Kram

  6. Alfhild

    Hej, jag har gillat Noa Relaxation på både Facebook och Instagram, och även i verkligheten 😉

    När jag får förmycket i huvudet och verkligen behöver stressa ner och koppla bort alla pressande tankar så brukar jag dumpa mobilen, snöra på mig mina skönaste skor och ta en helt kravlös springtur i skogen vid den lokala sjön. På detta sätt kan jag släppa omvärlden, välja tempo efter kroppen då det inte finns någon risk att träffa någon eller bli sedd, och verkligen njuta av ögonblicket och friheten för en stund. Detta är verkligen effektivt och jag kommer hem gladare och lättare på hjärtat än innan!

    Mvh Alfhild Hedelin

  7. Emma Vuckovic

    Mitt bästa tips för nedvarvning är skogen! Att gå ut och andas djupa lugna andetag där är fantastisk nedvarvning =)

  8. Linn Rydberg

    Mitt bästa tips är att stänga av mobilen och gå ut i Naturen gärna i sällskap av Hund eller häst. Ett annat tips är att låta sängen (helst hela sovrummet) var mobilfritt . Att ligga och slö surfa med mobilen innan du ska sova gör dig stressad vilket gör att du kan sova sämre 🙂

  9. Julia B

    För mig finns det två olika typer av stress, en positiv och en negativ. När behöver ta en paus från den positiva stressen brukar jag sätta på en låt som jag tycker mycket om just då,höja ljudet och bara släppa loss! Njuta av nuet och känna mig fri för att sedan gå tillbaka till verkligheten med ny positiv energi. När den negativa stressen tränger sig på snörar jag gympaskorna och går ut på en lång promenad med mig själv. Antingen med lugn musik i lurarna eller tillsammans med fåglarnas kvitter. Jag tänker på vad jag skulle göra om allt vore möjligt- vilket man kan tänka på hur länge som helst. Jag försöker släppa alla måsten och istället tänka på vad JAG vill och känner för. När jag sedan beger mig hemåt ser jag till att jag har tänkt ut något jag ska göra som tar mig ett steg närmare det liv jag vill leva och det jag drömmer om att göra just då. Det kan vara allt ifrån att börja planera en resa till att boka ett möte. Det viktigaste är att det är något jag mår bra av. Detta får mig att koppla av och släppa all stress för ett ögonblick.

  10. Mimmi Persson

    Jag är en rätt aktiv person med höga träningsmål och jag har även börjat köra en del multisport, vilket innebär långa, hårda och varierande träningspass som säkert ses som extrema för vissa människor. Jag älskar att pressa kroppen och testa mina gränser. Trots detta så är det fingenting som går upp emot att tvärlägga sig på en torrfläck på fjället eller skogen, lyssna på tystnaden och bara vara. Gärna med hunden vilandes intill. Stänga ner mobil, sociala medier och hitta fokuset här och nu. Det är livskvalité för mig.

  11. Johanna

    I vårt samhälle är stress ett faktum. Om man inte jobbar extra varje helg, pluggar på heltid, har ett snyggt och rent hem, lagar nyttig och god mat, bjuder hem vänner, går på fester, springer milen varannan dag – ja då har man misslyckats. detta har snurrat konstant i mitt huvud i flera år och jag gissar att det inte bara är jag tyvärr som känner så här..?
    Men för bara ett par veckor sedan gick det upp ett ljus för mig – trots att jag lyckades hålla alla dessa måsten så var jag inte lycklig! Så från och med nu har jag börjat trappa ner på dessa måsten och jag börjar inse hur mycket jag faktiskt gillar löpningen utan pulsklockan på armen och ett personbästa som pushar mig framåt. Jag har hittat något som varit främmande för mig så länge, nämligen njutningen.
    Mitt bästa tips för att (över)leva ett härligt liv är att dra ner på alla krav och va snällare mot dig själv. Man behöver inte servera gormetmiddagar varje dag och ibland får disken vänta en dag om en uppsats ska skrivas. Man får skippa det hårda passet på gymmet för att istället ta en lugn promenad samtidigt som du tillåter dig själv KÄNNA. Det är så viktigt det här!

  12. Magdalena

    Jag går alltid ut och kollar på nybyggda hus. Det låter konstigt, men att gå ute i friska luften med någon och diskutera och kommendera nybyggda hus är så rogivande för mig. Rundan behöver inte vara särskilt lång, men jag känner mig som en helt ny människa när jag kommer tillbaka. Om det inte finns nybyggda hus i närheten så är att spänna och slappna av ett jättebra tips. Lägg dig skönt på typ en mjuk matta och spänn olika muskeldelar i taget. Och slappna av.

  13. marie

    Jag måste säga att naturen är mitt bästa tips att ta sig ut i när och om man känner stress, det fungerar verkligen! Väl ute i naturen tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som får leva på denna fina plats, där skogen och naturen finns tillgänglig så nära. Jag reflekterar över hur varmt eller kallt det känns, vad jag hör, ser och vilka lukter jag kan känna. Häromdagen när det var väldigt varmt ute luktade det helt fantastiskt i skogen, det riktigt luktade av all underbar grönska <3

    Ha det fint allihop!
    Kramar Marie

  14. Jonna

    För mig är gymmet undanflykten när det blir för mycket i skolan. Där kan jag stänga av allt som stressar mig och släppa alla tankar som snurrar i huvudet och bara låta kroppen arbeta istället. Även ett kort pass är så värt det, jag kommer hem avslappnad och helt tom och fräsch i huvudet. Då kan jag sedan koncentrera mig och få saker gjorda utan att det går mig åt huvudet. Men det är ju inte alltid som man kan ta sig till gymmet när man har mycket att göra, och då kanske en Noa vore passande! Skulle vara kul att testa 🙂

  15. Minna

    Mitt bästa tips som i slutändan är det som verkligen fungerar när jag behöver slappna av är att lägga sig ute i gräset och kolla upp mot himlen.. Eller hitta en lugn gräsplätt sätta sig där och observera närområdet tex hur det blåser i grässtrån.
    Dettaa är något man inte tar sig tid till ofta och därför fungerar det så bra.

  16. Louise

    Mitt bästa tips är att stanna upp och fundera vad som faktiskt är viktigt. Att sortera bort onödigt som tar energi. Att vara duktig på att säga nej ifall man inte hinner och inte låta sig utnyttjas. Det allra bästa är att gå ut i skogen och ta in tystnaden, ingen musik eller något som distraherar. Skogen är så rogivande och är ett ställe som är stressfritt, alla borde prova. Men viktigast av allt är att kunna erkänna för sig själv att man är i en stressig period och att man inte glömmer bort sig själv och ändå försöker få in det man tycker om så att inte livet springer förbi en. En kopp The eller promenad på kvällen kan ibland räcka för att hitta lugnet inom sig. Att bränna ut sig är aldrig värt , bara en själv som får en lång väg tillbaka till ett funktionellt liv. Den som lär sig att varva ner trots att pulsen är hög runt omkring sig kommer lära sig att njuta av livet även när det är som tyngst.

  17. Moa Johansson

    När jag behöver koppla av stänger jag alltid in mig i köket själv och bara improviserar, stressar inte runt bland recept och mängder utan bara brainstormar. Sen brukar jag packa ner det i en picknickkorg och ta med mig ut till hästen och tar med mig henne ut till en liten sjö. Där sitter vi två, fikar och kopplar av. Det är något helt magiskt som man aldrig kan få
    Nog av, natur, djur och stillhet. Kram 🙂

  18. Hanna

    Jag har förmånen att ha egen häst som dessutom står uppstallad hemma hos mina föräldrar på deras lilla gård. Det absolut bästa sättet att stressa ner på är att ge sig ut på en mysig ridtur i skogen. Naturen är enligt mig nyckeln till avkoppling, och från hästryggen känns det som att man kommer den ännu närmre. Hästfrust, sus i trädkronorna, doft av skog och helt prestationslöst 🙂

  19. Marja - Baka Sockerfritt

    Härlig tävling! Jag har också testat NOA Reaxation och blev själv kär. Favoriten tror jag var flädersmaken. För att stressa ner vill jag gärna vara kreativ. Baka exempelvis är som terapi för mig. Något annat som får mig att stressa ner är att träna. Känslan efteråt är så skön! Gillar på både FB och Insta.

  20. Petra

    Mitt allra bästa tips är att ta en lugn promenad i en skog, helst på en mjuk stig och fokusera på nuet och de naturliga dofter, ljud och intryck som möter en i skogen – det ger själen frid!
    Har aldrig smakat dessa drycker men hoppas få göra det nu ☺/ kram petra

  21. Maria

    Vi lever i ett samhälle fyllt av stress, så mitt bästa tips är att åka till en plats man gillar, om det är i naturen, i hemmet, i husvagnen, ja vars som helst, men en plats där en mår bra, stänga av mobilen, ta med något gott att äta och dricka och bara vara, kanske läsa en bok, kanske skriva några rader i skrivbok eller bara vara, njuta av stunden, njuta av närvaron, stilla, släppa alla krav, släppa all oro, bara vara sig själv, inga social medier, ingen jämförelse med andra, bara en stund i stillhet .
    Hitta sin egen inre frid, svårt i detta stressade samhälle men kanske därför ännu viktigare.

    Låter helt underbart med en dryck som kan hjälpa en att hitta lugnet, kanske har turen att sådan får följa med nästa gång jag behöver en stunds lugn och ro. /Maria

  22. Evelina

    För att jag ska stressa ner o bli lugn brukar jag pyssla! Jag gör allt från egna smycken till egna kort, som jag bara älskar att göra just nu! Jag sätter på min favoritmusik o bara låter kreativitet komma av sig själv. Jag har länge haft, och har fortfarande, väldigt svårt att stressa ner, då jag redan i gymnasiet gick in i väggen och det skulle vara så roligt att få chansen att prova på detta spännande! Låter verkligen som en bra idé! Tack för en toppenbra blogg!

  23. Elin

    Som hotellstäderska har jag rätt långa och stressiga dagar. Så när jag kommer hem har jag två saker jag brukar göra när jag ska stressa ner.
    Antingen åker jag till gymmet och gör av med all dålig/stressig energi i kroppen. Sen tar jag en lång, varm dusch där jag gärna tvättar håret, slänger på en hårinpackning, rakar benen och peelar kroppen. Sen drar jag på mig en badrock och sätter mig i sängen med en kopp te och kollar på en bra serie.
    Eller också hoppar jag på cykeln och åker till stallet. Det finns inte många saker som är bättee än att få frisk luft och på köpet krama lite hästar.
    Det hade varit grymt att få testa dryckerna från Noa Relaxation då jag inte har något espressohouse i närheten.

    Kram!

  24. Josefin

    Mitt bästa tips för att kunna koppla av är i mitt fall att sätta mig i sommarstugan i de norrländska skogarna, där mobiltäckningen är låg och el finns det inget av. Där sätter jag mig gärna på bryggan eller på terassen med sjön blank framför mig. Tio djupa andetag, ett glas kallt vatten hämtat från en brunn i byn och gärna en bok eller sommarprat från radion (som går på batterier såklart). Så mitt tips är att även om du inte har en stuga i norrland utan el, kan du stänga av telefonen och andas – djupt och länge. Ett fat med kakor och en kopp kaffe eller te skadar inte heller, med en vackert landskap framför dig.

  25. Gabriella

    Åh dessa lät spännande! Under en sommars heltidsarbetande på ett polulärt cafè behövs det stunder för nedvarvning.. 🙂

    När jag behöver varva ner sätter jag mig på en plats där jag känner mig riktigt bekväm och trygg. Nu i sommar är det på klippan nere vid vattnet vid mamma och pappas hus, och på vintern kan det vara i soffan lutad mot massor av kuddar och under en filt. Dit tar jag med mig en kopp te eller en mörkchokladbit och min dagbok. Jag blir ofta stressad av att ha mycket som snurrar i huvudet och genom att skriva av mig blir jag lugnare och får utrymme för fler härliga tankar istället 🙂

    Kram!

  26. Tina

    Detta kan låta lite knepigt men mitt bästa tips för att slappna av är att dansa.
    När man har haft en stressig dag så är det så himla underbart att åka iväg till dansbanan och umgås med underbara vänner och dansa loss. Man får upp endorfinerna i kroppen samtidigt som man kan släppa allt runtomkring och bara dansa loss med sin danspartner. Man går hem med ett leende och ett sinne stilla som vatten.

    Det hade varit jätte kul att få vinna dessa och testa på något nytt. Kan behövas när man sitter framför datorn och klurar på komplicerade programmeringar dagarna i ända. De är ett kul men ett krävande jobb för hjärnan 🙂

    Ha det fint o solen!

  27. Sofia Häger

    Har inte hört talas om denna drycken innan, men det låter ju alldeles underbart med en dryck som kan hjälpa till att lugna ner i denna stressiga värld vi lever i!

    När jag hamnar i obekväma eller stressiga situationer är min bästa knep att tänka på vad som egentligen är det värsta som kan hända. Jag försöker alltid intala mig själv så länge jag gör mitt bästa så ordnar det sig. Vi lär oss utav våra misstag, och utan misstag kommer vi sällan framåt här i livet. Detta tankesätt hjälper i alla fall mig att få någon slags ro i själen även i stressiga situationer.

    Nu ser jag jättemycket fram emot att testa en av NOA Relaxation drickorna!

    Massa Kramar

stats