Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pannkakstårta!

Hej vänner ♥

I tisdags hade jag och Beatrice en inbokad pannkakskväll, och vi slog på stort och gjorde en underbar pannkakstårta!

Det här med pannkakstårta är ett bra påhitt tycker jag!

Det är så himla gott och ett bra sätt att göra pannkakorna lite roligare. Jag kan tänka mig att om en har barn så är det ett roligt pyssel att göra tillsammans, men det är även ett roligt pyssel för oss vuxna, hihi. Det går ju såklart att göra traditionella pannkakor och använda sig av grädde, men för en nyttigare tårta rekommenderar jag varianten nedan, gjord på bananpannkakor och kokoskvarg!

Den var helt underbar!

Vi toppade dessutom tårtan med en härlig banan och jordnötssmörsröra, vilket blev som toppen över i:et. Alltså herregud! Vilken lyxig tisdagmiddag 🙂

Men tekoppen i handen satt vi i soffan och pratade länge samtidigt som vi smaskade på den goda tårtan! Till slut hade vi fått i oss hela, så för två hungriga vargar är det här receptet perfekt, men det går såklart att dela på fler om ni inte är lika hungriga/ äter den som mellanmål eller efterrätt!

Rekommenderas starkt oavsett!

IMG_7485 IMG_7488

 

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 5 ägg
  • 2 burkar kokoskvarg
  • 1 liter jordgubbar
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 1 nypa kokosflingor

Mixa ihop 2 bananer och ägg till en smet som du sedan steker pannkakor av i kokosolja. Varva sedan pannkakor, kvarg och skivade jordgubbar. Avsluta med att breda kvarg över hela tårtan. Mosa sedan ihop resterande banan med jordnötssmör och häll över tårtan. Garnera med jordgubbar och riven kokos.

 

Vi kör ett gäng bilder i steg för steg!

Enjoy!

 

IMG_7464 IMG_7468 IMG_7470 IMG_7471 IMG_7472 IMG_7473 IMG_7474 IMG_7475 IMG_7476 IMG_7478

 

 

Den här tårtan funkar lika bra till middag som till mellanmål, fika eller efterrätt! Bananerna gör den härligt söt samtidigt som den innehåller mycket proteiner och fina näringsämnen, vilket gör att den mättar bra! 

Kanske något att servera som efterrätt till helgens grillkväll?

 

Fler tips på goda pannkakstårtor!

 

 

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Alltså hur gott ser inte detta ut!!
    Mums!!

    Jag gjorde en megaenkel tårta och åt till mellanmål i helgen 🙂
    Enkelt, oerhört gott och man blir sådär skönt mätt 🙂

    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/tarta-till-mellanmal.html

  2. Vad det ser smaskigt ut!! Måste definitivt provas till helgen. En fråga, kokoskvarg är det Lindahls nya färdiga kvarg som ni använt?

    • Kul att höra! Hoppas du gillar den 🙂 Japp det var Lindahls färdiga kvarg som vi använde 🙂 Supergod!!!

  3. Emma Vuckovic

    Oh my god!! Ser supergott ut!!

  4. ÅH så gott! Men kokoskvarg, vart har du fått tag på det? Låter sjukt mumsigt 🙂

    • Ja den är underbar! Har hittat den i flera matbutiker, framför alt på alla ICA 🙂 Är dock inte laktosfri så får ta lactrase innan, men det är det värt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *