Emma Barremyr

Matsedel ISLAND!

Hej vänner ♥

I helgen färdigställde vi matsedeln för Islandsresan och började handla hem lite smått. Vi kommer försöka torka så mycket som vi bara kan själva, men komplettera med t.ex. pulvermos, torrmjölk, kokosmjölkspulver mm. Vi vill ju gärna ha så näringsrik mat som möjligt och därför skippar vi färdiga produkter i så lång utsträckning som det bara går.

Vandringen på Hornstrandir är planerad till fyra dagar och den maten måste vara väl förberedd. Efter varningen har vi ju hyrt en bil som vi kommer åka runt ön med. Vi kommer även då sova i tält och laga mat utomhus, och behöver därför ha med lite extra mat utöver själva vandringen. Vi kommer tänka ganska enkelt där och ta med pasta, ris, tonfisk, pesto, makrill och kanske komplettera med att handla lite frukt och grönt i någon affär på Island.

Unna oss restaurangmat kommer vi också göra såklart, men det blir framför allt när vi bor på hotell och om vi hamnar på något bra ställe utefter vägen. Förberedda vill vi ändå vara med maten så att vi inte måste hitta en restaurang till kvällen när vi slagit upp tältet på någon mysig plats. Det är ju trots allt allra bäst att äta ute i naturen! Men jag ser även fram emot att få testa Islands matkultur, flera av mina PT-kunder har vari där och alla har pratat sig varma om maten. Vi har något att se fram emot med andra ord 🙂

 

IMG_7403

 

Såhär tänker vi med maten under själva vandringen:

 

Torsdag:

 • Lunch: linsgryta med tunnbröd
 • Middag: pasta carnonana

Fredag:

 • Lunch: majspannkaka med mjukost och vildchips
 • Middag: gul kokoskyckling med ris

Lördag:

 • Lunch: renskavsgryta med mos
 • Middag: tonfiskgryta med ris

Söndag:

 • Lunch: Köttfärssoppa
 • Middag: Laxpasta

 

Frukost: havregrynsgröt med nötter, torkad frukt och mjölk, äggröra + kaffe!

Mellanmål: riskakor/ knäckebröd, jordnötssmör, torkad frukt, nötter, choklad och bars!

 

I torkugnen idag ligger det bland annat sötpotatis, paprika och morot! Näst ut på tur står renskav och köttfärs. Förberedelserna är med andra ord i full gång. Tre veckor går fort och det är viktigt med lite framförhållning vid såna här resor!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marie

  Hej Emma!

  Vad spännande och intressant med er resa till Island, speciellt med tanke på allt roligt ni har att se fram emot senare i sommar, höst med flytten och allt 🙂 Jag ska planera inför en resa senare i sommar, det blir Morrland och Norge med bl.a. klättring och sånt kul 🙂 och blir jättebra inspirerad av dina resetankar, och tankar kring kost och recept på resan.

  Ha det fint 🙂
  Kram från mig 🙂

stats