Emma Barremyr

TÄVLA MED LACTRASE GO

 

Hej vänner ♥

 

I samarbete med Lactrase lottar jag ut tre förpackningar av deras nylanserade Lactrase GO.

 

Lactrase är en tablett som ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Det är något som jag har använt ända sedan jag fick veta att jag var laktosintolerant och många gånger varit oändligt tacksam för eftersom det inte alltid finns möjlighet till laktosfria produkter ute på resor, när en ska äta glass, gå på restaurang o.s.v.

Men det är alltså möjligt att fortsätta njuta fast en är laktosintolerant och jag själv har numera alltid en förpackning Lactrase i väskan. Fler och fler laktosfria alternativ dyker upp, men det är kanske inte alltid som en är sugen på att välja det laktosfria alternativet om det finns något godare på menyn som lockar, och då är Lactrase perfekt. Tabletterna innehåller det ämnet som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i magen så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom.

Fantastiskt!

Lactrase GO är perfekt nu till sommarens alla glassar och restaurangbesök på semestern! Eftersom den går att tuggas/ sugas på behöver du ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt. Det enda du behöver göra är att tugga i dig 1-2 tabletter och därefter har du direkt effekt och kan njuta av din glass/ mat!

Du hittar Lactrase GO hos alla apoteket och kan läsa mer om produkten HÄR <– (klick)! 

 

IMG_7243

 

Nu vill jag och Lactrase lotta ut en förpackning var till tre av er läsare som är laktosintoleranta! Jag hoppas ni gillar det 🙂

 

För att delta i tävlingen:

  • Kommentera inlägget och berätta vilken som är din favoritglass som du vill kunna njuta av med hjälp av Lactrase

Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 24.00 och vinnarna presenteras på måndag!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Lactrase.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej! Den glass jag helst skulle vilja njuta av i sommar är mjukglass, det ser så gott ut när andra äter det… Det ryktas om ett ställe på stan som serverar mjukglass i en liten hink och istället för sked får man en liten spade (tänk sandlåde-lek)! Det skulle ju vara så kul att dela på en sån med några kompisar en solig dag i sommar:D
    Tack för en fin och inspirerande blogg!:)

  2. Wilma

    Hej Emma! I sommar skulle jag verkligen vilja njuta av min favoritglass strawberry cheesecake Häggen Daz, den är sååå god. Jag ska även jobba i en glasskiosk hela sommaren och det skulle vara super om man fick svalka sig med en glass under jobbpassen 😉 Din blogg är verkligen jätteinspirerande!! KRAMAR

  3. Karen

    Hej Emma!

    Tack för en riktigt härlig blogg :).
    Glassen jag skulle äta om jag hade Lactrase Go är en fro-yo med massa olika smaker som jag spanat in men sällan unnar mig. Smakerna skulle vara hasselnöt, melon, ananas och cappuccino. En riktigt härlig blandning med andra ord.

    Kram till dig och tack återigen för din inspirerande blogg!

  4. Caroline

    Jag är laktosintolerant och skulle väldigt gärna vilja prova dessa så självklart är jag med och tävlar! 😀

    Om jag vann skulle jag packa med dem i backpackerryggsäcken då jag ska ut och tågluffa i sommar med kompisar. Glassen jag helst skulle vilja äta då är en stor, god glass i Italien. Jag har hört att glassen ska vara fantastisk där! Kram.

  5. Josefin

    Jag som laktosintolerant har provat Lactrase tidigare och älskar att dem ger en direkt effekt. De har varit nummer ett på min packningslista när jag har varit och rest utomlands då (tyvärr) många länder har ganska dåligt utbud av laktosfria produkter. De börjar dock öka i hela världen vilket är en stor tummen upp.

    Alltså jag är största glassmonstret och om jag vann dessa skulle jag tugga i mig två tabletter och ha en smakbitsession på alla GB’s nyheter tillsammans med min syster (som också är ett glassfreak, men inte laktosintolerant). HEJ DRÖM!
    Kramar!

  6. Minna

    Jag skulle vilja tävla om möjligheten att få njuta av en svalkande glass tillsammans med mina vänner i sommar.
    Min favorit är yoghurtglassen av alla slag, skulle även vilja testa mig på att göra en hemmagjord glass.
    Därför skulle dessa tabletter förgylla min sommar!

  7. Nathalie

    Finns inget som slår en varm sommardag och en glass i handen. Mycket kan jag avstå men glass är nog det jobbigaste med att vara laktosintolerant. Glass är mitt last och det som jag helst väljer att unna mig. Tråkigt dock med glassutbudet för oss med känsliga magarna är ju att det är så begränsat. Min favvoglass som jag drömmer om att kunna äta helt utan problem är valnötsglass, mums finns knappt nått bättre!

  8. marie

    På glasscaféet här som jag bor finns en caffé latte glass (kulglass), jag har smakat lite på den och den är såååå god, skulle gärna vilja kunna äta mer av den, och inte bara ett litet smakprov.. :p

    Kram från mig 🙂

  9. Stina

    Åh, vilken fantastisk nyhet!
    Glass är bland det godaste jag vet. Och möjligheten att sitta nere i hamnen med mina vänner en solig sommarkväll med en bägare bestående av texas pecan, melon och blåbärsglass – det är drömmen det!
    Tack för en otroligt klok och inspirerande blogg!
    Kram

  10. Madeleine

    Men Gud vilken bra produkt för oss laktosintoleranta! För mig så skippar man många gånger att ta en tablett för att man inte har vatten eller bara att man inte orkar rota fram längst ner i väskan, så detta är ju perfekt för att inte ha ont i magen och kunna fortsätta vara i stan efter en spontan glass! 🙂

    Jag har i alla fall inte en favoritplats, utan ÄLSKAR att prova nytt! Mitt mål är därför arr prova alla nya glassar på glasskartan. Hittills gillar jag Magnum Black väldigt mycket 🙂 men annars är ju kul/hemmagjord glass på semestern det bästa som finns! Speciellt kokos!
    Kram

  11. Malin

    ÅÅÅÅÅÅÅÅH!!! Jippi vilken GRYM tävling! Jag har IBS och är laktosintolerant. Igår köpte jag hem IBSmedicin så att om jag skulle vinna denna tävling så skulle jag bli komplett! 😉 Tänk dig bara MJUKGLASS!!
    I VÅFFLA!
    Åh, hoppas att jag vinner!
    Kram Malin

  12. Amanda

    En av mina bästa vänner är laktosintolerant. Jag vill ge henne dessa och hennes favorit Ben and Jerry’s glass så vi ska kunna njuta tillsammans utan att hon skall behöva ligga hemma med magkramp. Kram!

  13. Michelle

    En tradition om sommaren är att åka till Åhus och promenera med inköpt glass från glassbåten längst vattnet! Detta är en tradition som funnits med sedan jag var barn där en kula glass motsvarar tre ”vanliga kulor ” glass ! Ett minne som följer med ! Jag har en absolut favorit som kombinerar sött och salt – hallon / lakrits som bara smälter i munnen med dess kombination av smaker 🙂 sedan 2 år tillbaka har jag också fått ibs och har därmed fått utesluta glassen på grund av laktos! Men laktrastabletterna är fantastiska och möjliggör fler promenader med glass i hand 🙂

  14. Frida

    Hej!

    Åh vad jag skulle vilja kamma hem dessa.. om jag skulle göra det så är glassvalet därefter sedan löjligt enkelt: cornettos nya ”peanut butter love”. Jag ÄLSKAR glass och tror faktiskt att jag ÄLSKAR jordnötssmör ännu lite till så det kan inte bli annat än magnifikt. 😀 KRAM!

  15. Jessica

    Jag har varit laktosintolerant ett tag nu (eller jag har egentligen IBS…) och jag skulle verkligen vilja äta sån där kulglass i alla möjliga olika smaker! Det är ju så sjukt gott och somrigt 🙂 Jag har använt de vanliga tabletterna tidigare, men detta verkar vara precis det som jag önskat skulle finnas och så finns det!!!

  16. Mariell Andersson

    Ingenting slår italiensk kulglass, banan och kinder smak. Här i Sverige är det utan tvekan Magnum strawberry White. Är laktosallergisk och visste inte att dessa laktospiller fanns, (bara de större som man sväljer med vatten) en riktig räddare i nöden tablett 🙂

  17. Beatrice

    Hej!

    Som student har jag inte riktigt haft råd att köpa laktostabletter/ kapslar.. Det går liksom inte riktigt in i budgeten. En glass som jag saknar något fruktansvärt mycket är ren och len mjukglass. Att få sitta på stranden och njuta, tillsammans med en vän. Det är något jag skulle njuta utav om jag fick chansen att vinna dessa tabletter.

    Kramar, Beatrice

  18. Marinda

    Jag har i princip alltid varit laktoskänslig och har därför alltid bara ätit sorbet. Jag hade blivit sååå glad om jag fick prova en Ben & Jerrys!

  19. Elise

    Jag skulle väldigt gärna kunna njuta av något så enkelt som en gb sandwich. Min absoluta favoritglass i alla kategorier!

  20. Matilda

    Kulglass med massor av olika smaker! Tänk att kunna välja lakritssmak! Blåbär! Choklad! Eller den där med chokladbitar i! Just nu är jag lite låst till sorbetglass, jag älskar hallon men efter ett antal glassar har jag tröttnat på att inte kunna välja nåt roligare. Eller, varför bara välja kulglass, jag hade nog slagit till på en mjukglass med strössel också – som jag saknat mjukglass! 😀

  21. Johanna

    Oj härligt med piller man kan suga/tugga på 😀 jag har hela mitt liv haft problem att svälja tabletter och dessa skulle ju vara uuuuunderbara för min laktosintolerans när jag vill njuta av en hel burk Ben & Jerrys Cookie Dough 🙂 <3

  22. Regina

    Oh, skulle så gärna vilja njuta av Lejonet och Björnens ”Dulce de leche” glass… eller Häagen Dazs ”vanilla caramell brownie” om jag skulle vinna. Hoppas ha turen på min sida.

  23. Linn

    Hej!
    Jag har varit mjölkproteinallergiker sedan födeseln men för bara några månader sedan så växte det bort, vilket det tydligen ofta gör 🙂 Helt underbart tänkte jag, men det ena byttes bara ut till det andra, dvs laktosintolerans.
    Jag har aldrig testat dessa piller, men det låter ju perfekt. Jag kan inte ens minnas senast jag åt glass, utan att vilja avlida efteråt.
    Därför skulle det vara superspännande att äntligen få pröva den där mjukglassen med hallon/lakritsströssel som bara tittar på mig varje gång jag cyklar förbi glasståndet på torget 🙂

  24. Ingela

    För mig är det ingen sommar utan en ”vanlig, hederlig” och så fantastiskt god mjukglass. Efter jag insett att jag inte mår bra av laktos höll jag mig ifrån det i flera år, till stor saknad. Så dessa tabletter är guld värda!!

  25. Gabriella

    Åh vilken bra grej! Under sommarens utomlandsresa vill jag kunna njuta av glass på stranden och påväg hem till hotellet efter ett restaurangbesök. Som laktosintolerant avundas jag mina vänner som klarar detta utan problem. Med laktastabletter skulle jag njuta av en italiensk kulglass med smak av choklad (såklart) och hasselnöt!

  26. Linda Svantesson

    Hej. Min önskan är att få välja fritt av alla goda smaker i lösglassdisken. Min favorit är apelsinsmak. Jag själv har märkt att Triumfs glass fungerar bättre än GBs glass då jag någon gång fuskar o inte väljer laktosfritt . Med laktras behöver jag ju inte fuska ……
    Soliga hälsningar
    Linda

  27. Jeanette

    Hej Emma!

    Dessa är verkligen räddaren i nöden i många situationer och kommer definitivt att användas under sommarens varma dagar med en glass i handen. Jag har som dig IBS, glutenintolerans och så även laktos. Det är som sagt inte lätt alla gånger och kunna äta ute eller ta en fika med sina kompisar. Men med hjälp av dessa så ska jag i sommar njuta i fulla lass av att äta min favortiglass Magnum Classic! Och kanske även deras nyheter som jag suktar så efter….

    Kramar Jeanette

stats