Emma Barremyr

Majs- och kokospannkakor

Tjohoo ♥

Lunchen idag fick bli ett snabbt ihopkok i form av riktigt smarriga PANNKAKOR då en eftermiddag på STC med PT-kunder väntade! Jag fick tidigare i veckan hem en risdryck med kokossmak som jag tänkte kunde passa himla fint i pannkakor! Och HALLÅÅÅ, så goda pannkakor det blev 🙂

Jag tycker för övrigt att pannkakor är perfekta lunchen – både när en vill ha något snabbt och enkelt, men även när en vill ha något som passar bra i lunchlåda/ picknickkorgen! Det är så GOTT och går att variera på många sätt med smaksättning och tillbehör!

Mmmmm 😀

Dagens goda pannkakor serverade jag med hallonchiasylt (mosade hallon + chiafrö) och Lindahls hallonkvarg. Kvargen innehåller sötningsmedel, vilket jag är ganska försiktig med att äta, men det händer någon gång ibland. I tisdags var det extrapris på just Lindahls kvarg, så jag passade på att plocka på mig ett gäng olika smaker för att testa! Det blev gott, och lite extra lyx till pannkakorna!

 

IMG_6809 IMG_6811 IMG_6813

 

Ingredienser (1 person):

  • 2 ägg
  • 1 dl risdryck med kokossmak
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Kokosolja till stekning

Vispa ihop ägg och och risdryck och tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa väl. Stek sedan 4-5 pannkakor i kokosolja och servera med exempelvis kvarg och bär!

 

IMG_6819 IMG_6816

 

Gissar att även att den här risdrycken med kokossmak blir himla god i smoothies också. Jag tänkte testa en med frusen banan och ananas, vad tror ni om det? Jag tror det kan bli en perfekt läskande smoothie till varma sommardagar framöver!

 

Inlägget innehåller en affiliatelänk.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats