Emma Barremyr

Läsarfrågan om hårbottenproblem

 

Sandra frågar:

Hej Emma! Jag har läst din blogg länge och har en fråga ang. hårvård. Jag har alltid haft ganska tunt och ”fint” hår. Har alltid tappat ganska mycket hår når det är nytvättat (3-5 h efteråt fäller jag mycket) Nu på senaste tiden har jag tappat läskigt mycket hår! Det svider och ömmar lite i hårbotten, speciellt några h efter dusch. Jag har nästan alltid uppsatt hår (dock ej stramt) och skiftar mellan några vanliga schampoon (Wella, Loréal, Aussie..) Jag mår skit över detta just nu då det känns som att jag kommer förlora det lilla jag har…! har läst lite om Propylenglykol, natriumsulfat, sådant som kan skapa en svidande hårbotten tex. Har även känt mig trött (sover 5-6,5 h på vardagar), lite orolig (jobb, ekonomi, hälsa) och stressad inombords. Jag tränar styrka ibland, äter regelbundet men inte alltid nyttigt….
Vet att du haft problem med din hårbotten, tappade du även mycke hår? Vilka produkter tror du skulle kunna hjälpa mig? Jag tror kanske att jag blivit känslig mot vissa ämnen i schampoon och ansiktskrämer (svider där med av vissa krämer!) Har ju alltid använt dessa schampoon/produkter. Vad kan ha hänt tror du, kan man bli känslig bara så där?

Kram och tack för bästa bloggen =)

 

Emma svarar:

Hej Sandra! Jag förstår att det här är något som får dig att må dåligt och jag tycker att det är något som du ska söka hjälp för. Det kan ju vara så att du utvecklat en allergi eller överkänslighet mot vissa ämnen som finns i hud- och hårvårdsprodukter, och då är det bra att få det bekräftat så att du vet exakt vad det är du ska undvika. Det är också viktigt att se till helheten. Du skriver att du känner dig trött, stressad och orolig och det är inte helt omöjligt att symtomen du upplever kan vara relaterade till inre stress, och då är det också något du behöver ta itu med. Rekommenderar dig alltså att gå till läkaren och där stå på dig om att bli skickad till en specialist för att få riktigt hjälp och en utredning (acceptera inte att bli hemskickad med allergimediciner och liknande som bara tar bort symtom men inte löser problem). Är det stressrelaterad behöver du se till vad du kan göra åt situationen och kanske gå och prata med något för att må bättre! Om du funderar lite tror jag att du kanske vet vad som kan vara orsaken? Vill din kropp säga dig något med detta?

Mina allergier och problem med hårbotten kom också ganska plötsligt, och jag drogs sedan med dem under en längre tid. Jag har precis som du alltid tappat ganska mycket hår, och mina problem visade sig främst i svår klåda och utslag i hela hårbotten. Även om jag ganska snabbt plockade bort produkter med ämnen som jag var allergisk mot var det svårt att få bort dessa besvär. Det var först när jag kom i kontakt med Q for skin via Piggabutiken som jag blev hjälpt på riktigt! Kan rekommendera deras Q-analys <– (klick) där en får fylla i ett formulär om sina problem och sen får hjälp av en hudterapeut att plocka fram rätt produkter. För mig funkade det jättebra, men då hade jag redan gjort en utredning via sjukvåren och fått alla ämnen jag var allergisk mot på papper!

 

IMG_6396-701x467

 

Produkterna ovan var det som hjälpte mig komma till rätta med mina hårbottenproblem! Du kan läsa mer om dem genom att klicka här <– (klick)

 

Var rädd om dig och hoppas att det löser sig för dig!

KRAM / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandra e

    Hej, tack så mycket för ditt svar! Jag bör nog ta mig till läkaren och se vad de kan göra (tester eller andra råd…) Ska absolut kolla in Q for skin produkterna. Vet att mamma har prova och tyckt om dem tidigare.
    Kram på dig!!

stats