Emma Barremyr

FRÅGESTUND!

God morgon fredagsvänner ♥

Vi kör en frågestund här idag!

IMG_7464

 

Har du frågor om mig, hälsa, träning, kost eller äventyr? Fråga vad du vill eller tipsa mig om ämnen som du vill läsa mer om här på bloggen!

 

Hit me!!! Och ha sedan en fantastisk fredag på det!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Hej Emma!

    Jag tycker jättemycket om din blogg och tycker det är väldigt kul med träning.
    Jag dansar 4 gånger i veckan, men känner att det inte är så utmanande. Vi gör alltid samma styrketräning på dansen och min kropp har vant sig, så jag tycker inte det är så jobbigt längre.
    Jag vill gärna träna mer och annorlunda träning. Har du något förslag hur jag då skulle kunna lägga upp min träning, men ändå låta min kropp få den återhämtning den behöver?

    Mvh
    Alexandra

  2. Sara

    Hej! Jag undrar om du har några tips till någon som vill börja blogga? Hur kommer jag igång? Är det något jag ska tänka på? Var ska jag starta min blogg? Uppskattar alla tips jag kan få 🙂 Blir så inspirerad av bland annat din blogg och vill gärna börja blogga själv. Kram Sara

  3. Frida

    De livsmedel du använder mycket i bakning som är lite ovanligare, tex chiafrön. Hur är de ur en miljösynpunkt?

  4. Linn

    Hej fina Emma!

    Jag vill passa på att fråga nåt som jag funderat över ett tag; uppblåst mage och tung i kroppen.
    Varje dag upplever jag att jag får den där tunga känslan i kroppen och känner mig stor och uppblåst. När det är varje dag så vet jag inte längre vad som är ”normalt”.
    Och allt oftare tycker jag det kan bli så oavsett vad jag äter även om jag försökt tänka till redan vid frukost för att då förhoppningsvis starta dagen bra. Men ofta är det mest tanke som är god!

    En sak som jag fullt ut(när jag kan välja bort) valt att inte äta är pasta. Då får jag också ont i magen. Jag undrar då om det b la är gluten som spökar?
    Vilka ”risker” finns det med att utesluta t ex gluten utan att ha en riktig tolerans (tycker inte mina symtom alltid är så kraftiga som jag läst) – om jag provar att utesluta en tid riskerar jag då att utveckla en intolerans om jag sen äter det?
    Problematiskt är det dock när jag jobbar på förskola och äter deras lunch tillsammans med dem. Jag kan ju inte längre påverka eller välja på samma sätt!

    Men som sagt kan det även gälla annat numera… Kan det också höra ihop med den smärta min kropp kämpar emot, i perioder mer? Jag känner mig annars lugn men tänker att det kanske kan ske en inre stress iallafall. Finns det isåfall nåt sätt att se det? Nåt jag kan göra?

    Det blev en lång fråga men förhoppningsvis kan du genom att ta ut det viktigaste kanske ändå ge några kloka tankar och tips! : )

    / Kram Linn

  5. Emma

    Hej! Jag skulle vilja börja träna mer på gym eftersom att jag funderar på att sluta med min konståkning som jag tränar 5-7 h i veckan. Kan du ge tips på hur tonåringar ska börja på gym? Jag vill bygga mera muskler men jag är ju inte precis nybörjare, jag är ju nog van att träna. Kan jag träna t.ex. marklyft eller kan det skada ryggen eftersom att jag borde växa ännu lite till? Är det några andra övningar jag borde undvika? Och hur ska man lägga upp passen?

  6. Anna

    Hej, skulle du kunna ge lite tips för att komma igång och bli en bra löpare? Mina vader blir ofta väldigt trötta och det brukar ibland kunna ömma i benhinnorna. Jag vill väldigt gärna kunna orka springa långt och länge utan att behöva stanna flera gånger pga smärta och trötthet.

    Tack för en riktigt bra blogg. KRAM

  7. Emelie

    Hej Emma!

    Tack för en mycket inspirerande blogg!
    Jag har läst runt lite om holistisc glutamin pulver. Har hört att det har en läkande effekt på tarmarna. Undrar om du vet om det är sant? Samt om man kan använda det fast man inte ligger i hårdträning. Kram Emelie

  8. Marinda

    1. Hur lägger du upp din träning just nu?
    2. Kan du inte införa matdagbok snart igen?
    3. Kan du inte länka din spotifylista?

  9. sandra e

    Hej Emma! Jag har läst din blogg länge och har en fråga ang. hårvård. Jag har alltid haft ganska tunt och ”fint” hår. Har alltid tappat ganska mycket hår når det är nytvättat (3-5 h efteråt fäller jag mycket) Nu på senaste tiden har jag tappat läskigt mycket hår! Det svider och ömmar lite i hårbotten, speciellt några h efter dusch. Jag har nästan alltid uppsatt hår (dock ej stramt) och skiftar mellan några vanliga schampoon (Wella, Loréal, Aussie..) Jag mår skit över detta just nu då det känns som att jag kommer förlora det lilla jag har…! har läst lite om Propylenglykol, natriumsulfat, sådant som kan skapa en svidande hårbotten tex. Har även känt mig trött (sover 5-6,5 h på vardagar), lite orolig (jobb, ekonomi, hälsa) och stressad inombords. Jag tränar styrka ibland, äter regelbundet men inte alltid nyttigt….
    Vet att du haft problem med din hårbotten, tappade du även mycke hår? vilka produkter tror du skulle kunna hjälpa mig? Jag tror kanske att jag blivit känslig mot vissa ämnen i schampoon och ansiktskrämer (svider där med av vissa krämer!) Har ju alltid använt dessa schampoon/produkter. Vad kan ha hänt tror du, kan man bli känslig bara så där?

    Kram och tack för bästa bloggen=)

  10. Alexandra

    -Hur ofta ”behöver” man träna egentligen? Vet att det är en väldigt individuell fråga men förr i tiden så var man duktig om man tränade 3-4gr/vecka medans det nu känns som att man måste komma upp till varje dag, ibland även två pass om dagen för att få en klapp på axeln. Upplever sådan hets kring träning nu för tiden, varför kan inte 3 pass i veckan kännas ”okej”?.
    -Om du skulle arbeta med något annat än det du håller på med idag (alltså, träning, hälsa, daglig människokontakt), vad skulle du då kunna tänka dig för yrke?
    -Har du någon lite ovanlig rädsla? (bortsett från de vanligaste man brukar ha såsom att något ska hända de närmsta/mörker/höjd osv)
    -Om du fick komponera ihop en förrätt, varmrätt och efterrätt, hur skulle den då se ut? (både en som klassas som ”nyttig” och en ”onyttig” sådan.)
    -Vilka fysiska affärer handlar du oftast ifrån?
    -Om du skulle få en flicka eller en pojke, har du några förslag på namn?

    Kram, tack för en toppenblogg!! =)

  11. Sanna

    Hur mycket ska man vila mellan träningpassen? Jag är en person som gärna tränar flera gånger om dagen med allt från pilates-yoga-, styrketräning samt HIIT. 🙂 Hur ser ditt träningsupplägg ut?

  12. Camilla

    Hur gör jag om jag har ett par riktiga stenåldernsföräldrar som inte förstår vikten av träning och hälsa? Om jag tackar nej till chips skrattas det ironiskt och om jag berättar över telefon (bor inte hemma längre) att jag varit på ett spinningpass får jag höra att ”jag inte ska ta ut mig” och ”kul? Är det inte lite fel ordval på ett spinningpass?”. De är båda överviktiga och gör ett par tafatta försök per år att gå ned i vikt, men de har inte disciplinen till det. Jag vill ha friska föräldrar som finns kvar länge, men kosten de äter är bedrövlig och de är båda trötta konstant. De skyller på allt möjligt för att slippa träna. Hjälp!

  13. Anonym

    En fråga om vila-jag har fått träningsförbud sedan länge och försökertillfriskna från anorexi. Men iom att jag inte får röra mig har jag börjat tvinga mig att stå. Ja stå HELA dagarna… Jag är livrädd att jag går upp i vikt snabbare om jag sätter mig ned, och vilar. Så min fråga lyder väl- kommer musklerna förtvina och bli till fett om jag vilar som läkaren säger att jag ska? Och ”vet” kroppen vilket position den är i? Jag vet att jag måse gå upp i vikt men villinte gå upp hur snabbt som helst. (Vet att detta är en konstig fråga, men vågar inte fråga någon sådär ansikte mot ansikte..) Tacksam för svar! Kram kära Emma!!

  14. Gabriella

    blir du någonsin påverkad när du hör andra prata om att äta kalorisnålt eller 100% nyttigt, med tanke på att du haft ätstörningar tidigare? Tips på hur man kan tänka för att inte riskera att falla tillbaka? 🙂

  15. selma grahn

    Hur ska man undvika att äta ”kvällssnacks” d.v.s. någon sötsak eller något annat snacks på kvällen? Får du aldrig snacks-sug efter du har ätit middag? 🙂

  16. Minna

    Såg att du endast använder ekologisk hudvård. Gäller det även smink? Skulle du kunna tipsa om vilket smink du använder?

stats