Emma Barremyr

En förmiddag på Idre fjäll!

Hej vänner ♥

De senaste åren när vi varit i Idre har vi varit väldigt bortskämda med att nästan ha backarna helt för oss själva. Till och med på eftermiddagarna har backarna varit som nypistade för att så lite folk har åkt i dem. Så är det inte i år kan jag säga! Det är så otroligt mycket folk här uppe, och det är väl inte så konstigt eftersom det är påsklov. Jag har fullt sjå med att hålla koll på oförutsägbara barn och amatörer som inte kan uppföra sig i backen, vilket tyvärr tar bort en del njutning av åkningen. Jag vet inte hur många gånger jag hållit på att krocka sedan igår p.g.a. att någon tvärstannat mitt i backen eller helt plötsligt svänger ut från att ha stannat utan att titta sig för innan….

Det är iallafall tur att vi är ute så tidigt i backarna. Första timmen mellan nio och tio är det väldigt fint att åka och inte så mycket folk vilket gör det hela mer njutbart som jag vill ha det! Eftersom jag vaknar tidigast i familjen är det jag som är uppe och fixar frukost och sen hjälps vi alla åt att plocka bort och göra oss iordning snabbt så att vi kan stå redo nere i backen när liften öppnar klockan nio. Vi är rutinerade, hehe 🙂

4-9

 

Idag var förmiddagen solig och fin, och efter frukost, kaffe (har börjat föra in det lite i kosten igen och det funkar bra, wiiieee) och en liten tur med Tass gav vi oss ut för att njuta av de nypistade backarna!

När jag kör slalom har jag alltid ett underställ närmast kroppen – idag mitt snygga rosa från Kari Traa (är det kallt är Anja Pärsons underställ från Craft i merinoull bäst eftersom det håller värmen så bra). Houdinitröjan jag fick av Pelle i födelsedagspresent är världens bästa tröja att ha över understället. Sen räcker det med strumpor, täckbyxor, jacka, hjälm och vantar så här års. Jag är ganska så frusen av mig i vanliga fall, men klär jag mig bra i riktiga kläder fryser jag inte!

 

IMG_6128 IMG_6131 2-36 2-35 4-7 6-5 8-5 4-8

 

Vi har alltid vår obligatoriska förmiddagsfika i toppstugan och eftersom jag inte kan äta vad som helst just nu plockar jag med mig eget fika. En frukostfralla med smör och ett ägg är perfekt och mättar gott i magen tillsammans med en kopp te. Med lite framförhållning och planering går det väldigt bra att äta enligt FODMAP på semestern också. Det känns så skönt när magen mår bra 🙂

 

10-3

 

Nu är vi inne och pausar med lunch och vila. I eftermiddag ska jag köra ett pass på längdskidorna igen vilket jag ser fram emot. Jag vilade från längdskidorna igår eftersom jag körde ganska hårt i söndags, men nu borde jag vara återhämtad så att jag kan köra igen!

 

Hoppas att ni mår bra vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Haha, ja så är det ju! Jag som rutinerad kommer i hög fart och det kan ju vara en fara för de som tvärstannar i backen!

stats