Emma Barremyr

Islandsresan!

Hej ♥

I helgen smidde vi planer för vår Islandsresa som vi ska göra i sommar! Jag är lite av en expert på att grotta ner mig i olika resmål, söka information och planera! Det är liksom min grej och Pelle ger mig ofta fria händer att planera (med hans slutgodkännande såklart), vilket jag är glad för 🙂

Vi kommer ha två veckor på oss att upptäcka denna fantastiska ö och har valt att åka upp till Västfjordarna för att vandra på Hordstrandir det första vi gör. Vi kommer landa i Keflavik och direkt åka vidare till inrikesflygplatsen för att sedan flyga vidare till Isafjördur där vi spenderar en natt på hotell innan vi tar båten upp till Hornvik och sedan tillbringar de fyra kommande dagarna med att vandra runt Hornbjarg och sedan ner till Hesteyri där vi tar båten tillbaka till Isafjördur.

I Isafjördur hämtar vi upp en bil och kör sedan runt ön under en veckas tid. Vi har inte riktigt bestämt vart vi ska stoppa än, men slutet blir iallafall The Golden Circle och Blue Lagoon innan vi tillbringar de sista dagarna i Reykjavik, där vi också bokat en hotellägenhet. Det tror jag kommer bli ett härligt avslut efter en vecka i tält!

Ett av de viktigaste sakerna när en planerar en resa är att läsa på om de olika ställena en ska till. Sök all information ni kan! Vart är det finast att vandra? Bästa tiden? Bra boenden/ tältplatser? Hur tar ni er dit? Hur är vädret? Vad behövs för utrustning? Och så vidare, och så vidare… Google är fantastiskt och det finns så mycket information att hämta!

Själv har jag/ vi suttit på google i många timmar för att få till denna resa. Jag har också en guidebok till hands där jag kan läsa mycket praktisk information, och det är något jag rekommenderar er alla som ska ut och resa! Guideboken är ens bästa vän 🙂

Att planera resan är ju lite av en hobby jag har, men vill en göra det lätt för sig har jag sett att det finns många gruppresor som erbjuder en fin kombination av Island (det är också från dem jag hittat inspiration). Jag tycker dock mer om att sätta ihop min egen resa så att jag inte behöver känna mig bunden till en fast resplan. Det är en större frihet att kunna göra som en vill och stanna precis där en känner för. Sen blir det självklart också billigare att sätta ihop resan själv, men för den som inte är intresserad av det kan de extra kronorna en får betala för en gruppresa kanske vara värt det 🙂

En annan bra sak när en läser på om ett ställe är att en lär sig så mycket! Jag känner redan att jag kan massa om Island just för att jag läst så mycket om det nu! Ser verkligen fram emot att åka dit i sommar 🙂

IMG_6068IMG_6066

 

Hur tänker ni när ni reser? 

Vill ni planera och sätta ihop resan själva eller föredrar ni redan färdigplanerade gruppresor?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine Reimer

    Välplanerad! Med Internet kan man boka så mycket hemifrån till ofta en lägre kostnad. Å inga gruppresor för mig där allt är serverat – vissa länder kan vara bra för det dock. 2007 var jag i Kina t ex och det var med Kinaresor. Det är ett annorlunda land och man får så mycket bakgrund serverad då. Å är man där bara sju dagar vill man hinna se så mycket som möjligt.

    1. Emma

      Ja när det kommer till kortare resor med tidspress gillar jag att ha det välplanerat så att jag får ut det mesta 🙂 Visst kan gruppresor vara bra ibland också – gjorde en på Nya Zeeland som var helt fantastisk, bra när man vill se mycket på kort tid 🙂

stats