emmabarremyr

Emma Barremyr

Glutenfria frukostfrallor (FODMAP-anpassade)

God morgon ♥

Helgfrukosten är alltid något extra och jag gillar att ta mig tiden att t.ex. baka scones tidigt på morgonen för att få njuta av nybakat tillsammans med en kopp kaffe! Ni känner väl mig vid det här laget? Att sitta i soffan och äta frukost länge är något av det bästa jag vet, speciellt när jag har världens bästa sambo vid min sida. Att njuta tillsammans är dubbel njutning 🙂

Bröd har inte varit en lika stor del av min kost sedan jag började med FODMAP, och jag saknar det verkligen! Men här helgen fick jag för mig att göra ett provbak med durramjölet jag köpte förra veckan och resultatet blev jättegoda frukostfrallor!

De nybakade frukostfrallorna samt majsknäcket som jag bakade i fredags (typ världens enklaste bröd att göra) serverade vi med marmelad och ost, och så fuskade jag från elimineringsfasen med en kopp kaffe, hihi!

Jag njöt och det var SÅÅÅÅÅ GOTT 😀

IMG_6058 IMG_6057

 

Ingredienser (4 bröd):

 • 1 dl rismjöl
 • 1 dl durramjöl
 • 1 msk chiafrö
 • 2 tsk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 msk kokosolja
 • 2 dl (mandel)mjölk

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner smält kokosolja och mjölk. Låt sedan svälla i 5-10 minuter. Forma sedan fyra frallor med fuktande händer. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, garnera med exempelvis pumpakärnor och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Låt sedan svalna innan servering då frallorna är ganska degiga nr de precis kommit ut från ugnen.

Servera med marmelad och en god ost!

 

IMG_6048 IMG_6052

 

Frallorna passar lika bra till frukost som till mellanmål!

Komplettera med ett ägg och du har världens bästa mellanmål på språng som också håller sig i västan under dagen!

Hoppas det smakar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gabriella

  Kan man hoppa över chiafröna? Det innehåller för mycket fiber för min mage… eller jag har ulcerös kolit så ska undvika mat som är svårsmält och för fiberrikt så vet inte riktigt hur jag ska göra med chiafrön…

  1. Emma

   Chiafröna behvs för att binda ihop smeten tyvärr. Tar du bort dem måste du ersätta med något annat, och du anse kan testa med mera mjöl, men är osäker på hur det blir då 🙁

  1. Emma

   Durra suger ganska mycket vätska, men du kan byta ut det till vilket mjöl du vill, men fr kanske justera mängden lite beroende på vad du tar för mjöl. Durra är dock fodmapanpassat och tar du ett annat kanske det inte blir det, så att du vet det 🙂

stats