Emma Barremyr

Att utmana balansen!

Hej vänner ♥

Att utmana balansen är både tufft och roligt! 

Det krävs ofta full koncentration, och det gäller att jobba med musklerna hela vägen från insidan och ut! Att ha kontroll på coren och att stabilisera alla muskler kring de utsatta lederna ger mervärde till övningen och det blir helt enkelt effektivare träning.

Det är fantastiskt!

Jag är av den typen som hellre försvårar övningar genom att lägga in balansmoment, än att öka på vikterna när det känns för lätt. Därför lägger jag ofta in olika balans- och stabiliseringsmoment i min och även mina kunders träning för att utmana på alla plan! Och jag kan säga att de flesta svettas mer av balansövningarna än av den tunga träningen 🙂

 

Har du testat att lägga in balansmoment i din träning?

Om inte så blir dagens uppmuntran att göra det!

 

DSC_9443

 

Det behöver inte vara svårt, testa t.ex. att bara stå på en balansplatta/ bosuboll till att börja med, för att sedan även göra det när du gör dina övningar: Ett annat alternativ är att sitta på en pilatesboll istället för en vanlig bänk när du t.ex. kör axelpress, bänkpress o.s.v.!

 

Vad tränar ni idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka staaf

    Hej. Jag hittade precis din blogg och jag har tränat förr, men sen så blev det dyrt och jag har totalt skitit i och tagit hand om min kropp och jag tycker inte om hur jag ser ut nu idag. Och många har sagt att personligtränare är dyrt. Och jag har sökt på olika sidor. Men hittar inget direkt pris eller hur jag ska förklara det. Hur ska jag gå till väga? Jag har ingen blogg. Men du kan skriva till min mejl som jag skrev ovanför. För som sagt, Jag skulle vilja ha hjälp. M.VH Rebecka. 🙂

  2. Sanna

    Hur ska jag äta?
    Hej hej! Har följt din blogg ett tag nu och tycker att inspirationen är helt fantastisk! 🙂 Jag tränar pilates 5 dagar i veckan i ca 40 min + 15 min HIIT träning. Jag kör cardio/hiit i ca 45 min 1-2 ggr i veckan + gymmar med min pojkvän 2-3 ggr i veckan. Kör även 30 min yoga varje kväll med fokus på stretch. Jag är ute och prommar min 1 timma om dagen. Jag älskar verkligen att träna men tycker det är svårt att veta hur mycket jag kan äta. En vanlig dag brukar se ut såhär:
    Frukost: 1/2 dl Rågflingegröt med 1 msk hampaprotein + ljusa psylliumfrön + 1/2 dl laktosfri kvar + 1 msk jordnötssmör
    Lunch: 1 äpple
    Mellis: Proteinbar
    Middag: (exempelvis) 1 potatis, morötter, 1 stekt torskfile och spenatstuvning
    Kvällsfika: 150 g laktosfri kvarg
    Dricker bara vatten, händer någongång att jag dricker 1 kopp kaffe – men det är rätt sällan
    Jag skulle vilja få definierade magrutor, har kommit en bit på vägen men vad bör jag tänka på i min kost? Hur bör jag tänka kring min träning? Har lidit en del av olika typer av ätstörningar och är lite skraj att det ska gå över styr. Äter en del kosttillskott, som järn (haft en ordentlig järnbrist för något år sedan) men märker att mitt hår har blivit sämre kvalité nu på sistone. Är förövrigt stelopererad i nästan hela ryggen och den senaste operationen gjordes för 1 år sedan. Innan den operationen tränade jag kroppen hårt och åt knappt någonting – vilket ledde till en stressfraktur i en kota bland annat. Har du några tips för att jag inte ska halka på den banan igen?

    1. Emma Sandberg

      om ditt hår förändras negativt har kroppen brist på vitaminer eller att du mår psykiskt dåligt(eller båda). Mitt tips är istället för bara kosttillskott lägg till mer jämsidigt och mer vitaminrik mat i din kost. Kom ihåg att frukost och lunch är viktigaste måltiderna, för att det är på dagen du behöver energi. Ett äpple till lunch är ingen mat, ät riktig husmanskost tex. till lunch. eller kanske en stor sallad med proteinrik kyckling.

      Vet ju inte alla detaljer men som sagt håret avspeglar hur insidan mår. Istället för att stirra sig blind på att få magrutor skulle jag råda att hålla en mer allsidig kost och försöka fokusera på hälsan och må bra istället. om du mår bra innombord och utanpå äre lätt att välja att vara lycklig istället för de där magruterna.

      men jag förstår ju att de är lockande, jag vill också ha magruter, bara att vägen dit måste vara trygg, hård träning och äta mycket av rätt mat lär de komma fram. men ha i åtanke att hälsan kommer alltid först.

      Kram Emma

      1. Emma

        Vilket bra svar! Tack för att du tog dig tid att svara när jag inte hunnit 🙂 Jag håller helt med dig!

stats