Hej vänner ♥
Härom veckan hittade jag ett IBS-anpassat recept på spenatbiffar som passar utmärkt nu under elimineringsfasen! Jag blev så sugen på att testa och bjöd då över syrran på middag en kväll när jag var ensam hemma. Hur gott som helst och jag blev lycklig över att hitta en smarrigt vegetariskt recept som även passar FODMAP-behandlingen (bönor, linser och annat som ingår i en vegetarisk kost får tyvärr inte ätas).
Självklart ville jag även låta Pelle smaka på de goda biffarna, så i söndags slängde jag ihop en smet spenatbiffar igen som vi avnjöt med den goda halloumiosten!!!
Ååååh 😀
Grundreceptet kommer härifrån!
Ingredienser (2-3 personer):
- 1 dl hackade paranötter
- 1/4 dl chiafrö
- 3 nävar babyspenat
- 2 ägg
- 2 dl majsströbröd
- 1 dl riven ost
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Häll paranötter, chiafrö och spenat i en skål och mixa med stavmixer. Tillsätt sedan ägg och övriga ingredienser och blanda väl. Forma sex biffar och lägg på plåten. Grädda biffarna i ugnen i 12 minuter. Vänd på biffarna och grädda ytterligare 12 minuter.
Servera med stekt halloumi (välj en sort med mindre än 1 g kolhydrater per 100 g, mängden laktos är då ok vid FODMAP) och en sås på laktosfri turkisk yoghurt blandad med hackad mynta och några droppar citron.
Kram / Emma.
Vilken halloumi använder du? Jag provade zetas laktosfria häromveckan och det var en jättekonstig konsistens på den, den va alldeles mjuk..
Jag använder zetas, men undrar om det var något fel på den du åt? För den jag har köpt har det inte varit något fel på, utan konsistensen har varit som ”vanlig” 🙂
Tusen tack! nu fick jag inspiration på vad jag kan laga för mat imorgon 🙂
Åh, så roligt att höra! Hoppas det smakade bra 🙂