Emma Barremyr

Måndagsfrågan – om lycka

Hej vänner ♥

Det här med att definiera lycka är intressant. För vad gör oss lyckliga egentligen?

Vi lever i ett utseendefixerat samhälle där lycka definieras av en perfekt yta.

Det gör mig ledsen, för jag tror inte att det finns någon lycka alls i en perfekt yta. Under många år trodde jag att lycka handlade om att vara smal, se bra ut och vara bäst i alla skolämnen. Jag strävade och strävade efter att uppnå det där ”perfekta”, men mådde egentligen bara sämre och sämre längs med vägen. Jag svalt och tränade sönder kroppen under många år, för ”om jag bara var smal”, ”om jag bara fick alla rätt på proven” eller om var omtyckt av alla skulle jag vara lycklig. Det var så mycket energi som gick åt att stäva efter det som jag trodde gjorde mig lycklig att jag glömde bort livet här och nu. Jag var så upptagen med att försöka vara lycklig att jag knappt märkte hur olycklig jag var. Hur dumt är inte det?

När jag insåg vad jag höll på med bestämde jag mig för att jag skulle göra allt jag kunde för att fylla mitt liv med sånt som ger mig lycka istället för olycka. Idag handlar lycka för mig om att vara omgiven med människor jag älskar (och som älskar mig). Att få ge och ta kärlek är något av det bästa jag vet! Jag blir också lycklig av att få ägna mina dagar åt sånt som jag är intresserad av och brinner för (det är något jag har kämpat hårt för att kunna göra under många år), att vara utomhus mycket och göra sånt som får mig att må bra.

Jag jobbar ständigt med att hitta små stunder av lycka i vardagen. Vardagen kan av många upplevas tråkig, men genom att fylla upp den med små saker av vardagslyx blir den mer speciell. Det kan t.ex. vara att äta en spontan tre-rätters en måndag, gå på kvällsspa en tisdag, boka in en tjejmiddag en onsdag, unna sig en härlig morgonpromenad och en långfrukost en torsdag och så vidare, och så vidare…

Ni känner mig och förstår vad jag menar 🙂

För mig har också en av de allra viktigaste sakerna för att bli mer lycklig varit att ge kärlek till mig själv. Ni förstår hur viktigt det är att ni tar hand om er själva va? Både kroppen och själen behöver tas hand om ♥

 

IMG_9026

 

Idag vill jag att du funderar på:

Vad är lycka för dig och vad kan du göra för att fylla ditt liv med mer lycka?

 

Som ni förstår så är svaret på frågan otroligt individuellt. Vi är olika människor och tycker därför om olika saker. Bara för att jag älskar t.ex. friluftsliv, löpning, matlagning, gemenskap och att jobba med träning och hälsa så innebär det inte att det är lycka för alla andra. Det är lycka för mig och därför är det sånt som jag fyller mitt liv med!

 

Se tidigare inlägg om måndagsfrågor här:

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats