Emma Barremyr

Läsarfrågan om kokosmjölk

 

IMG_5715

 

Vad menar du med krämig kokosmjöl? Kokosmjölk för mig är sån på burk som oftast står i asiatiska hyllan, är det sådan du menar? Sett flera bloggare som skrivit kokosmjölk, krämig kokosmjölk, kokosgrädde men jag hänger inte alls med.

 

Jag vet att ni är många som funderar på detta då det dykt upp en hel del frågor den senaste tiden!

Det finns många varianter av kokosmjölksprodukter och från olika märken och jag förstår därför att det kan vara svårt att hänga med. Själv använder jag näsan uteslutet krämig kokosmjölk i tetraförpackning från Santa Maria i min matlagning. Jag gillar inte att köpa mat i konservburkar, utan väljer då hellre den i tetraförpackning. Den är inte ekologisk, men har ändå ett väldigt bra innehåll – endast kokos och vatten och utan tillsatser och andra konstigheter. Eftersom den är extra krämig är den också den allra godaste vilket också är en av anledningarna till varför jag väljer just den. Smaken är helt ljuvlig 🙂

Vad gäller kokosgrädden så är den ganska ny på marknaden och därför har den kanske inte dykt upp i alla butiker. Jag köper min på Ica Maxi, men tyvärr finns inte kokosgrädden i tetraförpackning och därför får det bli i konserv. Kung markatta har en ekologisk variant, men den var slut när vi handlade i helgen så det fick bli Icas variant. Kokosgrädde är mycket tjockare än vanlig kokosmjölk och blir ungefär som vispad grädde när man vispar den med elvisp! Den är alldeles skitgod och ett härligt alternativ till den vanliga grädden 🙂

 

IMG_5713

 

Goda recept med kokosmjölk:

 

Goda recept med kokosgrädde:

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Jag brukar också köpa icas kokosgrädde men den innehåller ju en del tillsatser så ikväll testade jag att vispa santa marias extra creamy kokosmjölk till kokosgrädde och det gick alldeles utmärkt! 🙂 hällde i hela innehållet i en bunke o vispade ca 5 minuter sen hade jag en perfekt konsistens på grädden. Så tips till er andra!

  2. emms

    jag förstår inte vilken del av förpackningen man ska använda! Använder man bara den fasta delen och kastar vattnet? Eller använder man vattnet och den fasta delen?

    Kramar

stats