God morgon kära läsare ♥
Igår hade jag två bästisar över på lunch! En sån där typsikt bra grej att hitta på en vanlig onsdag 🙂 Eftersom jag har turen att styra mina tider precis hur jag vill (nästan iallafall, måste ju anpassa mig lite till kunderna) avsatte jag igår två timmar till att frossa i våfflor och tjejsnack med två av de bästa tjejerna jag vet ♥
Arbetsdagens första del bestod av jobb hemma vid skrivbordet medan eftermiddagen tillbringades i gymmet med PT-kunder. En mysig långlunch med två vänner gjorde därför dagen komplett!
Våfflorna vi åt var en hälsosam variant av frasvåfflor som jag hittade recept på hos min fina vän Beatrice!
Ingredienser (10 våfflor):
- 2 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 60 gram kokosolja
- 2 dl kallt vatten
- 4 ägg
Blanda ihop alla ingredienser och grädda i våffeljärn.
Vi serverade våfflorna med en banan- och jordnötskräm (mosad banan + jordnötssmör), turkisk yoghurt, hallon och blåbär!
Våfflor är verkligen en himla bra grej!
Perfekt picknickmat, matlådemat eller som frukost/ lunchmat!
Kram / Emma.
Gott! Jag ska testa detta recept nu i helgen 🙂 Har du kokosolja i våffeljärnet innan du häller i smeten eller har du något annat fett så att det inte bränner fast? 🙂
Blev våfflorna frasiga fast det var ägg i? 🙂
Precis när jag tog ur dem ur våffeljärnet, men inte sen. Goda var de iallafall 😀
Vardagslyx när den är som bäst!
Själv hade jag ynnesten att igår efter jobbet få komma hem till en vän och mysa med henne och hennes lilla 2-månaders bebis. Väl hemma igen hade mannen förberett en STOR tallrik med pannkakor till mig. Väldigt fint för en helt vanlig onsdag.
Ända sedan vi kom hem från vår resa har vi pratat om våfflor. Kanske skulle passa på nu i helgen.
Hur blev dessa i konsistensen? Blev de sådär frasigt goda? Jag kan tycka att ägg många gånger ”förstör” våfflor då de lätt blir lite degiga. Har ännu inte hittat det där perfekta substitutet/receptet till de klassiska frasvåfflorna.
Önskar dig en fin torsdag!
Kram
Ja verkligen! Så mysigt med bebisgos! Och vilket lyx att komma hem till pannkaksmiddag 😀 Dessa våfflor blev inte jättefrasiga, men tyckte ändå de var himla goda ändå 🙂 Hoppas du får en fin helg! Kram
På min förskola där jag jobbar gör vi vårt eget mellanmål ibland, och senaste fredag ville barnen ha våfflor. Så jag gjorde några glutenfria med majsmjöl, ägg, sojamjölk, bakpulver och salt och de blev verkligen ur-goda! Så efter att inte ha ätit våfflor på flera år har jag nu insett charmen med dem igen 🙂 Och så lägger du upp världens finaste bilder på våfflor, fantastiskt 🙂
Mums! Våfflor glöms lätt bort, men det är ju himla gott 😀