Emma Barremyr

Läsarfrågan – om hudvård

 

Hejsan Emma! Måste bara säga att din hy är så otroligt vacker! (som resten av du såklart också är) Har du någon speciell hudvårds-rutin/produkter du använder? Stor kram från grannlandet!

 

Hej fina du!

Tusen tack för komplimangen om min hy! Dock har den inte alltid varit så bra som den är idag, utan jag har tidigare haft mycket problem med utslag p.g.a. mina kontaktallergier mot konserveringsmedel som finns i smink och hudvård (läs med om det genom att klicka här). Nu är det lite mer än två år sedan jag började gå över till ekologisk hudvård som inte innehåller några allergiframkallande ämnen, och det är sedan dess som min hud har blivit bra och fin igen.

Jag använder nästan helt uteslutet Maria Åkerbergs produkter och kan säga att jag älskar dem av hela mitt hjärta! 

För att ge er en klar bild kommer här en beskrivning om hur en vanlig dag ut för mig med mina hudvårdsprodukter.

På morgonen tvättar jag ansiktet med cleansing och vatten. Därefter sprayar jag på gentle freshener och avslutar med facelotion som jag blandar ihop med fundation och avslutar sedan med lite puderrouge, ögonbrynspenna och mascara. Sen är jag redo för dagen!

 

IMG_3858-701x467

 

På kvällen börjar ansiktsrengöringen alltid med ögon makeup remover följt av samma procedur som på morgonen med cleansing och ansiktsvatten. Två gånger i veckan lägger jag även på blueberry seedmask och avslutar med nattkräm. Underbart för huden!

 

IMG_4540-701x467

 

Produkterna finns att köpa i hälsokostbutiker och online.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara Forsberg

  Det är så himla bra med ekologisk ansiktsvård och minst lika viktig som ekologisk mat! Jag använder också det, fast jag tvättar bort sminket med ekologisk olivolja och smörjer sedan ansiktet med rejält med kokosolja innan jag lägger mig. Kokosoljan liksom trollar bort finnar! Helt fantastiskt!

 2. Anonymt

  Hej! Jag har en fråga. Visst brukar du äta mycket riskakor? Jag har hört nyheterna om att det kan orsaka cancer. Jag brukar nämligen äta mycket riskakor, och vet inte om jag borde minska på det? Hur gör du?

  1. Emma

   Hejsan! Det stämmer, jag äter mycket riskakor! Jag har också hört nyheterna kring ris och risprodukter, men känner att det måste komma MER information innan jag kan ta ställning. Det var bara vissa produkter som var undersökta, så jag hoppas vi får veta snart vilka produkter som innehåller arsenik och inte, eller om alla gör det? Då kanske det nog vara bra att minska på risprodukterna… 🙁

 3. Linnea

  Hej!
  Jag har ett problem, jag har börjat träna och äta hälsosamt och jag älskar det.
  Jag har alltid haft komplex över mina lår dvs att dom är väldigt stora i förhållande till resten av kroppen. Jag har kört intensiv kondition men även lite styrketräning men det enda det har resulterat är att min överkropp som redan är liten har blivit mindre. Mina bröst är i princip borta och mina magrutor börjar synas samt även revbenen vilket jag inte tycker är snyggt.
  Så nu är min fråga hur jag ska lägga upp träningen för att råda bot på detta.
  Tack på förhand!

 4. Anonyma jag

  Tusen tack för svaret! Är själv också mycket allergisk mot ansiktskrämer och blir röd som en tomat i ansiktet direkt.. Har nu börjat prova nya produkter men inget verkar hjälpa-ska definitivt kolla in dessa produkter! tack igen! 🙂

stats