God morgon ♥
En för min del ganska galen arbetsvecka börjar nu lida mot sitt slut och jag kände helgens närvaro närma sig när jag vaknade upp idag. Fredagar skänker liksom ett lugn inom mig när jag vet att jag har gott om tid att fylla på mitt må-bra-konto de kommande dagarna. Efter en vecka med väldigt mycket jobb är helgens ledighet välbehövlig för återhämtning, för även om jag älskar mitt jobb och det jag gör är det viktigt att jag även tänker på andra saker än jobb. Det är så mycket som händer nu och jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra att stå på egna ben med mitt företag. Det gör mig glad och pirrig, men samtidigt trött när jag lägger ner så otroligt mycket tid och energi. Så just därför är helgerna med den mentala vilan och chansen att koppla bort viktig.
Nu över till dagens frukost som blev en variant av ugnsbakad gröt – denna gången med banan och jordnötssmör. Perfekt start på fredagen! Som ni kanske märkt har jag jordnötssmör i alla mina ugnsbakade grötar. Det är dels för att det är så jäkla gott, men också för att det mättar så bra. Den här gröten står jag mig på så himla länge! Har dock fått mycket frågor på vad jordnötssmöret kan ersättas med, och för er som inte tål jordnötssmör – testa att ersätta med kokossmör eller kokosolja 🙂
Har ni testat den ugnsbakade gröten än?
Om inte uppmanar jag er att göra det! Den är perfekt till helgens mysfrukost!
Ingredienser (1 person):
- 1 mosad banan
- 1 ägg
- 1 rejäl msk jordnötssmör
- 1 dl havregryn
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 msk (kokos)mjölk
- 1 msk kokosflingor till topping
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Smörj en ugnssäker portionsform med lite kokosolja och häll sedan upp grötsmeten och söt över kokosflingor. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Servera med något gott tillbehör!
Idag serverade jag med keso (stavmixad till en kräm) och en skivad banan. Mycket banan till frukost, men det är ju så jäkla gott och så ger det bra energi. Idag ska jag köra ett benpass i gymmet och då behövs det lite extra energi till benen 🙂
Vad äter ni till fredagsfrukost?
Kram /Emma.
Hej!
Med ”kokosmjölk”, menar du asisatisk ”tjock” på burk – eller dryck i tetra?
/Ninna
Jag brukar alltid använda santa marias extra creamy 🙂
vet inte men ett alternativ till jordnötssmör, som enligt mig är väldigt likt jordnötssmör är solrossmör… Vet att monki har det köper det själv väldigt ofta då min sambo är allergisk mot nötter… Ett litet tips som väldigt gott alternativ till nötsmör… Trevlig helg!!!
Ska ta och prova detta på jobbet nån dag 🙂
idag blev det långfrukost på McDonald’s av alla ställen o välja på. Det var både billigt o oväntat gott! kaffe, yoghurt med typ crunchy müsli och toast. Var så goda så det blev en andra toast med. Inte den nyttigaste frukost men ibland är ju även det helt okej 🙂
Åh så gott det lät!
Hör blev det en skål havregrynsgröt med amk av vanilj, toppad med keso/hallon/nötter/frön 🙂
Ha en fin helg! Kram
Ja ugnsbakad gröt är himla gott 🙂 Din variant lät int så dum den heller! Hoppas du får en fin helg! Kram 🙂
Urtekrams riskakor såklart
Dom är ju såååå goda 😀
Omelett med spenat och Finn Crisp med prästost + ett glas froosh smoothie <3
Mums!!! Trevlig helg 🙂
Vad härligt att det går så bra med företaget! Häftig känsla! Jag får önska dig en trevlig fredag och helg, med massor utav avkoppling 🙂
Ja verkligen en häftig känsla 😀 Desamma till dig fina Marja! Stor kram