Emma Barremyr

Snickerschiapudding

God morgon finisar ♥

Idag lyxade jag till det med en extra god frukost. Frukost är ju alltid gott, men ibland är det verkligen något extra!

Idag var en sån dag då det var något alldeles extra!

En av mina PT-onlinekunder tipsade mig om ett recept på snickerschiapudding hos Kung Markatta som jag bara var tvungen att testa! Jag gjorde det först till kvällsmål igår och det var så gott att jag direkt gick och gjorde en portion till – för att avnjuta till frukost idag!

Så tisdagens lyxfrukost bestod därför utav en gudomlig snickerschiapudding med banan och kokos, hembakat tunnbröd med avokado och stekt ägg + kaffe!

Rena drömmen för den som älskar både frukost och choklad vill jag lova!!!

IMG_5648 IMG_5659 IMG_5662

 

Ingredienser (1 person):

Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla under natten. Servera med skivad banan och kokos!

 

IMG_5657 IMG_5663

 

Puddingen funkar lika bra till mellanmål som till frukost, kvällsmys, efterrätt eller fika! 

 

Hoppas att ni får en underbar tisdag vänner!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Jag var tvungen att prova den här chiapuddingen imorse, var så fruktansvärt god! Sådär god att man inte vill att den ska ta slut, precis som jag känner med de flesta av dina recept. Alltifrån recept på frukostar till middagar har jag testat från din blogg och allt blir så otroligt gott, i helgen ska jag göra bovetefrallorna för tredje gången. Tack för din fantastiska blogg, fina texter och underbara matbilder!

  1. Emma

   Ja visst var den god 🙂 Så roligt att du gillar recepten, det värmer att höra! Hoppas du får en fin helg! Stor kram

 2. Emelie

  Du var ju så emot stevia/sukrin, men nu har du börjat använda det (enligt dina senaste recept iaf). Varför har du ändrat dig? 🙂

  1. Emma

   Ja jag är egentligen inte mycket för sötningsmedel, och speciellt inte stevia då jag tycker det smakar så äckligt! Jag fick dock ett paket sukrin hemskickat för ett tag sen så har testat att använda det i lite recept då och då. Tycker det är helt okej och speciellt när jag blandar det med ingredienser med bra fetter, proteiner och kolhydrater då jag inte anser att det på något vis triggar sötsuget hos mig då 🙂 Men jag kommer ändå fortsätta att för det mesta använda dadlar, banan, kokossocker osv. istället för sukrin även om jag kanske äter det någon gång ibland 🙂

 3. Emelie

  Det där såg ju så gott ut!

  Har funderat på det här med Stevia och Sukrin. Är lite tveksam till det, men är inte tillräckligt påläst för att kunna motivera varför. Jag har fått för mig att det triggar igång sötsuget, stämmer det? Om man är ute efter att gå ner i vikt, är dessa alternativ bra då?

  Ha en fin dag! Kram

  1. Emma

   Ja det var sjukt gott 😀 Ja sötningsmedel triggar sötsuget lika mycket som vanligt socker, men för mig funkar det bra ihop med bra fetter, proteiner och långsamma kolhydrater. Dessutom är det sån liten mängd. Stevia tycker jag dock smakar äckligt så det skulle jag inte använda, sukrin är godare! Jag fick ett paket sukrin hemskickat för ett tag sen så har därför testat att använda det i lite recept då och då. Men jag kommer ändå fortsätta att för det mesta använda dadlar, banan, kokossocker osv. istället för sukrin även om jag kanske äter det någon gång ibland 🙂 Balans!!!

stats