Emma Barremyr

Mjölk- och glutenfri Pasta Carbonara

Hej vänner ♥

Det finns många småsaker som kan göra mig sådär löjligt glad.

Som t.ex. när jag tidigare i veckan hittade en ekologisk KRAV-märkt pasta gjord på fullkornsrismjöl. Pasta har liksom varit något jag älskat i hela mitt liv och är i stort sett det enda jag verkligen saknar i min glutenfria kost.

Direkt gick tankarna till Pasta Carbonara och både ekobacon och havregrädde åkte därför ner i varukorgen tillsammans med pastan.

IMG_5437

 

Igår fick jag äntligen provsmaka den nya pastan tillsammans med baconsåsen som jag gjorde till och det blev så bra!

Pastan var spänstig i konsistensen, mättande och väldigt god i smaken 🙂

 

IMG_5426 IMG_5425 IMG_5428

 

Ingredienser (3-4 personer):

  • 1 paket glutenfri ekologisk linguine (går självklart bra att ta vanlig pasta om du äter gluten)
  • 2 paket ekologisk bacon
  • 1 paket havregrädde (vanlig grädde funkar såklart utmärk också, om du inte vill ha den mjölkfri)
  • salt och peppar
  • riven parmesan

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek under tiden bacon och avsluta med att hälla på havregrädde. Låt puttra några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med riven parmesanost och en härlig sallad.

 

OBS! För helt mjölkfri – använd en vegetabilisk ost eller uteslut den helt.

 

IMG_5434

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Ett annat tips är att göra carbonara med risnudlar, det blir jättegott och man slipper alla konstigheter som finns i den ”vanliga” glutenfria pastan 🙂

    1. Emma

      Ja precis, men nu var det inte gräddfri den var, utan mjölkfri (för de som inte tål mjölk, och de kan heller inte äta ost). Men den varianten du tipsar om låter gudomligt god, så den ska jag garanterat testa, TACK så mycket för tipset 🙂

  2. Linda

    Jag fick för mig att havre innehåller gluten så jag googlade just och det verkar som det inte gör det. Så anledningen till att det säljs glutenfria havregryn är alltså för att vara helt säkra på att det inte finns spår av gluten i förpackningen? Om man inte är allergisk, utan bara vill undvika att äta gluten, så är det alltså fritt fram att äta ”vanliga” havregryn? Eller har jag förstått det hela fel?

    1. Emma

      Precis så är det – att det kan finnas ”spår” av gluten i de produkterna som är inte är glutenfia. Havre är naturligt glutenfritt så är du inte allergisk är det fritt fram att äta vanliga havregryn 🙂

stats