Hej vänner ♥
Det finns många småsaker som kan göra mig sådär löjligt glad.
Som t.ex. när jag tidigare i veckan hittade en ekologisk KRAV-märkt pasta gjord på fullkornsrismjöl. Pasta har liksom varit något jag älskat i hela mitt liv och är i stort sett det enda jag verkligen saknar i min glutenfria kost.
Direkt gick tankarna till Pasta Carbonara och både ekobacon och havregrädde åkte därför ner i varukorgen tillsammans med pastan.
Igår fick jag äntligen provsmaka den nya pastan tillsammans med baconsåsen som jag gjorde till och det blev så bra!
Pastan var spänstig i konsistensen, mättande och väldigt god i smaken 🙂
Ingredienser (3-4 personer):
- 1 paket glutenfri ekologisk linguine (går självklart bra att ta vanlig pasta om du äter gluten)
- 2 paket ekologisk bacon
- 1 paket havregrädde (vanlig grädde funkar såklart utmärk också, om du inte vill ha den mjölkfri)
- salt och peppar
- riven parmesan
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek under tiden bacon och avsluta med att hälla på havregrädde. Låt puttra några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med riven parmesanost och en härlig sallad.
OBS! För helt mjölkfri – använd en vegetabilisk ost eller uteslut den helt.
Kram / Emma.
Ett annat tips är att göra carbonara med risnudlar, det blir jättegott och man slipper alla konstigheter som finns i den ”vanliga” glutenfria pastan 🙂
Men mums! Bacon är ju galet gott o speciellt till pasta 🙂
Ja verkligen 😀
Men! Riktig carbonara ÄR ju gräddfri, inte behöver man krångla till det med havregrädde (även om det är otroligt gott, jag älskar havregrädde!). Men testa att vispa ihop 2 ägg + 2 äggulor med riven parmesan tills det blir som en grynig kräm, blanda detta sedan med fräst bacon/pancetta och nykokt pasta – WOW!
Tips: http://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-Carbonara.html kolla videon 🙂
Eller gör det krämigt med hjälp av lite av pastavattnet!! 🙂
Ja precis, men nu var det inte gräddfri den var, utan mjölkfri (för de som inte tål mjölk, och de kan heller inte äta ost). Men den varianten du tipsar om låter gudomligt god, så den ska jag garanterat testa, TACK så mycket för tipset 🙂
mums, ska testa med bönpasta.
Jag fick för mig att havre innehåller gluten så jag googlade just och det verkar som det inte gör det. Så anledningen till att det säljs glutenfria havregryn är alltså för att vara helt säkra på att det inte finns spår av gluten i förpackningen? Om man inte är allergisk, utan bara vill undvika att äta gluten, så är det alltså fritt fram att äta ”vanliga” havregryn? Eller har jag förstått det hela fel?
Precis så är det – att det kan finnas ”spår” av gluten i de produkterna som är inte är glutenfia. Havre är naturligt glutenfritt så är du inte allergisk är det fritt fram att äta vanliga havregryn 🙂
Ser gott ut!
Tack! Det var riktigt smaskigt 🙂
Vad tror du om kokosmjölk?
Det borde också bli gott 🙂