Hej vänner ♥
Vår fredagsmiddag bestod av ett nytt experiment!
Persilja och dijonsenap är en underbar kombination som mina föräldrar alltid gjorde fläskfilégryta på när i var små, och därför fick jag för mig att testa denna kombination i älgfärsbiffar som vi serverade med ugnsrostade rotfrukter och en senapssås!
Det blev ett lyckat experiment!
Mums 😀
Ingredienser (6 biffar):
- 400 g älgfärs
- 2 charlottenlökar
- 1 dl havremjölk
- 1 dl havregryn
- 1 ägg
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk dijonsenap
- persilja efter smak
- örtsalt
- svartpeppar
Skala, hacka och stek sedan löken mjuk i smakfri kokosolja. Låt svalna. Blanda ihop havremjölk, havregryn, dijonsenap, ägg, kryddor och fiberhusk och låt sedan svälla en stund. Blanda i älgfärs och lök och forma sedan till biffar som du steker på medelhög värme i kokosolja.
Vi servarade med potatis, rödbetor, morot, sötpotatis, senapssås och grönsaker!
Såsen gjorde jag på 2 dl havrefraiche och 1 tsk dijonsenap + lite salt och peppar.
Kram / Emma.