Emma Barremyr

Älgfärsbiffar med persilja och senap

Hej vänner ♥

Vår fredagsmiddag bestod av ett nytt experiment!

Persilja och dijonsenap är en underbar kombination som mina föräldrar alltid gjorde fläskfilégryta på när i var små, och därför fick jag för mig att testa denna kombination i älgfärsbiffar som vi serverade med ugnsrostade rotfrukter och en senapssås!

Det blev ett lyckat experiment!

Mums 😀

IMG_5276 IMG_5279

 

Ingredienser (6 biffar):

  • 400 g älgfärs
  • 2 charlottenlökar
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk dijonsenap
  • persilja efter smak
  • örtsalt
  • svartpeppar

Skala, hacka och stek sedan löken mjuk i smakfri kokosolja. Låt svalna. Blanda ihop havremjölk, havregryn, dijonsenap, ägg, kryddor och fiberhusk och låt sedan svälla en stund. Blanda i älgfärs och lök och forma sedan till biffar som du steker på medelhög värme i kokosolja. 

Vi servarade med potatis, rödbetor, morot, sötpotatis, senapssås och grönsaker!

Såsen gjorde jag på 2 dl havrefraiche och 1 tsk dijonsenap + lite salt och peppar.

 

IMG_5280

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats