Emma Barremyr

Ta hand om dig!

God morgon vänner ♥

Jag vaknar av att fredag knackar på dörren.

Som vanligt öppnar jag upp dörren med öppna armar och välkomnar denna underbara dag! Det här ska bli en bra dag!

Jag pratar ofta om hur viktigt det är att du omger dig med positiva tankar, att du tänker på att ta hand om dig själv, behandlar dig själv som din egen bästa vän och att du är den bästa versionen av dig själv.

DU ÄR JU SKITBRA FÖR ATT JUST DU ÄR DU! Kom ihåg det!

Genom positivt tänkande kan vi förändra en hel dag! Att ha dåliga dagar hör till livet och det är inte varje dag en känner för att öppna upp armarna, välkomna dagen och tänka positivt. Och det är okej, men kom ihåg att positiva tankar är starkare än negativa. Känner du att det är en jobbig dag. Tillåt dig själv att vara deppig och ledsen, men försök ändå hitta något positivt att klamra dig fast vid. Hjärnan och hjärtat kommer lyssna till det, jag lovar!

Andra dagar vaknar vi upp och känner oss starkare än någonsin och det är enkelt att vara positiv. Det kan kännas konstigt, men det är livet. Pelle brukar alltid säga till mig ”Men Emma, om du aldrig känner dig svag, då kan du ju inte veta när du känner dig stark”. Och det är väldigt sant. För att bli stark tror jag att det viktigaste är att vi tar hand om oss själva och kämpar när vi känner oss svaga.

idre-1-701x701

 

Hur känner just du idag? Behöver du kämpa lite extra med att ta hand om dig själv, eller känns det enkelt idag?

 

Jag vill att när du möter din spegelbild idag, le mot dig själv och tala om för dig att du är bra precis som du är! Tala också om för dig själv att du är värdefull och att du ska ta hand om dig själv idag! Du är värd att må bra och du ska göra den här fredagen till den bästa fredagen för just dig.

Känns detta svårt behöver du det som allra mest! 

Min uppmaning blir att du alltid ska ta hand om dig själv! Ta hand om den där fina människan som bor i din vackra kropp ♥ Älska spegelbilden och tala om för personen som står där och ler att hen är fantastisk!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Moa

  Önskar att fler människor tänkte som du Emma, för då hade världen varit en sån otroligt mycket bättre och positivare plats.. Vi människor har en tendens att klaga över sånt vi inte har/är/kan osv. istället för att uppskatta allt vi faktiskt har/är/kan!! Och det farliga med denna negativitet är att det smittar av sig och sprids vidare…

  Så om vi alla bara ägnade en tanke åt att försöka vara mer positiv, så tror jag att det skulle leda till ett bättre välmående både hos en själv och människor i sin omgivning. Så tack för att du smittade av dig till mig nu Emma, det är sån härlig känsla att känna sig positiv!! 🙂

  1. Emma

   Ja visst är det så! Du har så rätt 🙂 Tack för att du delade dina tankar fina Moa! Hoppas du får en härlig dag! Kram

 2. Jenny

  Jag brukar alltid vara glad och positiv men så hände något som inte får hända..
  Jag är löpare och jag tränar ca 4 pass varje vecka (varav två hårda med styrka och intervall samt två lugna med syftet att återhämta kroppen). Det bästa jag vet är att sticka ut i skogen, köra mig helt slut och andas den friska luften. Det gör mig glad, stark och vältränad. Det får mig att sova gott om nätterna och maten att smaka godare. Det gör helt enkelt allt annat i livet bättre.
  För en vecka sedan så fick jag en känning i en sena i smalbenet.. Det gör inte ont, det stramar bara. Jag valde emellertid att vila eftersom att jag inte ville att det skulle bli värre.. Nu har jag inte sprungit sedan i tisdags och det känns som att det blir bättre alldeles för långsamt. Är jätteledsen hela tiden eftersom att jag inte kan göra det jag älskar. Idag skaffade jag ett en vecka långt träningskort på gym och körde lite cykling och styrka.. Det finns emellertid ingenting som får mig att känna mig så levande, frisk och hungrig på livet som träning utomhus i alla väder.

  Idag har allting gått fel och toppen på isberget var när jag kom ner till min cykel och den hade punka så att jag fick gå till gymmet.

  Tack för att du är en så fin människa och ger mycket inspiration. Jag hoppas att jag snart kan springa igen… Annars vet jag inte var jag ska ta vägen..

  //Jenny

  1. Emma

   Åh, stackare! Jag förstår att det känns trist när du blir skadad, men se det inte som ett nederlag! Du kommer med all säkerhet att kunna springa igen, och tills dess finns det massa andra roliga träningsformer att fokusera på. T.ex. en MTB kan du ta ed dig ut i skogen och njuta när det blir vår, men tills vidare får du vara tacksam för att din kropp tillåter dig att träna styrka och spinning. Du har iallafall något, tänk på de som sitter i rullstol och inte kan röra sig alls. Stor kram och massa krya på dig! Jag håller tummarna för att du ska få springa igen!

 3. Malin

  Hej,

  Jo det är väl lätt att tänka positivt när allt är i balans i ens liv. Allt är tipp topp. När man har jobb. Pojkvän. Allt är topp.
  Men om det inte skulle vara så.
  Tex att man just separerat. Blivit arbetslös. Aldrig känner sig glad. Problem bara hopar sig omkring en. Sjukdomar bland släkt och vänner. Ekonomiska problem tex….
  Hur ska man tänka då? Orkar man tänka positivt då tro? Vet inte. Tror inte det. Titta bara på vilken psykisk ohälsa vi har i Sverige. Hur många som helst som sjukskriver sig. Och har gjort i flera år. Folk mår jättedåligt och är utbrända och utmattade. Inte så lätt att vara positiv då…
  När saker och ting händer i ens liv som man inte rår på, dessutom kanske flera saker samtidigt.

  Malin

  1. Emma

   Allt är inte tipp topp i mitt liv tyvärr, men jag vill tro att genom att fokusera på positiva saker så kan det bli bättre! Jag vill även tro att allt som sker, sker av en anledning. Det finns en mening med allt och genom att ta sig igenom jobbiga stunder blir vi starkare. Även om livet kan kännas skit i vissa stunder gäller det att hålla huvudet uppe och tänka på att det faktiskt kommer bättre tider. Tro mig, jag har gått igenom svåra stunder, men lärt mig av dessa stunder att det alltid blir bättre. Sen kommer livet alltid gå upp och ner, och som jag skrev är det okej att må dåligt ibland.

   Vill ge dig en stor kram och om allt detta har hänt dig på en och samma gång. Jag förstår att det kan vara väldigt svårt att tänka positivt då, men något litet måste väl finnas? En positiv tanke när du lägger dig kan t.ex. vara att du är grym som kämpat och orkat med dagen som gått, fast den varit tuff. Du är bra, kom ihåg det och livet blir ljusare! Stor kram

stats