emmabarremyr

Emma Barremyr

Glutenfria piroger

Tjohoo på er ♥

Piroger var något som jag och Pelle gjorde ofta och mycket av för några år sedan. Det är perfekt att göra massor på samma gång och sedan frysa in och ta fram vid behov. Det funkar bra som både lunch och mellis och kan även ätas på språng. Tumme upp alltså! Men sen jag började äta glutenfritt har inte ett pirogbak blivit av en enda gång.

Denna fantastiska rätt glömdes liksom bort totalt!

Tills förra veckan, när jag kom på tanken att ge mig på ett försök att göra glutenfria piroger. Jag surfade därför runt efter en bra recept på deg, vilket jag fann hos Johan och Rebecca som driver bloggen Hälsa som livsstil. Jag tyckte det verkade gott så jag kopierade det rakt av, men gjorde en egen fyllning!

DET BLEV SÅ GOTT!!!!

IMG_5135

 

Ingredienser (8 piroger):

 • 4 dl mandelmjöl
 • 1 dl rismjöl
 • 1 dl sesamfrön
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 msk kokosolja
 • 4 ägg
 • 400 gram köttfärs
 • 1 gul lök
 • 2 msk tomatpuré
 • 1/2 dl pesto
 • 1 dl havregrädde
 • 1 grönsaksbuljong
 • 1 nypa salt och peppar
 • riven ost

Mixa samman alla torra ingredienser i en matberedare. Häll sedan i äggen, ett och ett, för att få en smidig deg. Slutligen tillsätter du kokosoljan och mixar samman degen tills du får en smidig deg som du sedan låter stå i kylen under tiden som du gör fyllningen. Stek lök och köttfärs i smör. Tillsätt sedan tomatpuré, pesto, havregrädde och grönsaksbuljong. Låt pudra en stund och smaka av med salt och peppar. 

Forma degen till en rulle och dela upp i åtta lika stora bitar som du formar till bollar. Ta sedan bakplåtspapper och lägg en boll på ena halvan av pappret och tryck till. Vik sedan över andra halvan och kavla ut degen mellan bakplåtspappret. På så vis fastnar inte degen. När du fått en lagom tunn deg kan du lägga på köttfärsfyllningen och strör riven ost på ena halvan av degen. Vik därefter över andra halvan av degen med hjälp av pappret. Vik in och tryck till kanterna ordentligt så inte röran läcker ut. Gör likadant med alla åtta bitar. Grädda sedan i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.

 

IMG_3470

 

Kanske inte de vackraste pirogerna, men väldigt, väldigt goda 😀

Nu har ni något gott att testa till helgen! Hoppas ni gillar det 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca & Johan

  Hej Emma,

  Vad roligt att du testat vårt recept på glutenfria piroger, dina ser riktigt fina ut. Detta är ett av våra absoluta favoritrecept men tyvärr gör vi det allt för sällan, får bli bättring på den fronten :).

  Ha det fint och tack för länkningen :).
  /Rebecca & Johan

 2. Gabriella

  Jättehärligt recept även detta – börjar direkt tänka på vad för veggo/fiskfyllning jag kan använda istället. Jag tänker morötter, spenat, groddar, kanske någon fetaost, sesamfrön eller pasta… mmmm 🙂

 3. Rebecka

  Hej Emma! Det är så himla roligt att följa dig, speciellt efter online PT-tiden (har inte glömt bort referenserna och det, jobbar på det! 🙂 )! Men jag har ett problem. Jag följer alla mina favoritbloggar genom deras RSS-flöden, och jag kan inte hitta något på din blogg! Har du någon länk till RSS så att jag får notiser om nya inlägg? Skulle vara super! 🙂 Kram på dig!

  1. Emma

   Hej Rebecka! Vad roligt att du tycker det. Det är ju så konstigt mer er PT-onlinekunder, för fast jag aldrig träffat er känns det som jag känner er 😀 Det är ingen brådska med referensen! Tyvärr har jag inget RSS-flöde då det inte funkade med vissa saker på bloggen 🙁 Bloglovin funkar annars! Kram

 4. Maja

  Riktigt sugen på att testa, men undrar om det finns något alternativ till rismjölet? Behöver inte vara glutenfritt! 🙂

  1. Emma

   DU kan nog ta vilket mjöl som helst, men får kanske justera mängden lite eftersom olika mjöl suger olika mycket vätska 🙂

stats