Tjohoo vänner ♥
Jag är hemma idag och tar det ganska lugnt. Har lite småjobb kvar i veckan som kan skötas hemifrån så jag passar på att försöka vila upp mig lite genom att ta det lugnt och njuta av lite julbak och en ljudbok i bakgrunden. Jag tog en lång sovmorgon och kröp sen upp i soffan med tåfflor, tända ljus och frukost, och satt där länge – utan att plocka med mig varken telefon eller dator. Jag njöt av frukosten och kaffekoppen till Nyhetsmorgon och kände ingen som helst stress att jag borde göra något annat. Inte ens blogga, så därför kommer inte dagens inlägg förrän nu!
Under dagen har jag stått i köket och gräddat tunnbröd, rullat lussebullar och haft fokus på att vara mindful – att vara här och nu – och det är lätt när en har ett ”handarbete” att utföra. Jag njuter!
Efter ett par timmars bak bestämde jag mig för att grädda våfflor till lunch. Inspirationen flödade och självklart ville jag göra våfflor med jultouch. Och vilka våfflor det blev!!! Helt underbart gyllengula till färgen, och fantastiska i smaken! Dessutom mixade jag till en härligt krämig och god glass som satt fint till saffranssmaken!
Här kommer lyxiga gluten- och mejerifria saffransvåfflor med glass och färgglada bär på ett fat!
Varsågoda, hoppas de smakar!
Ingredienser (3 våfflor):
- 2 ägg
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 tsk fiberhusk
- 1 påse saffran
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
Vispa ihop ägg, kokosmjölk, mandelmjöl, pofiber, saffran, salt och vaniljpulver. Tillsätt sist fiberhusk och låt smeten svälla till sig under tiden som våffeljärnet blir varmt. Stek tre våfflor i kokosolja och servera sedan med med exempelvis grädde/ glass och bär.
Jag mixade ihop en glass på 1 frusen banan, 1 dl silkestofu, 1 msk mandelsmör, 1 tsk agavesirap, 1 dust kanel och 1 nypa salt. Den glassen och sen massa hallon och blåbär!
MUMS!!!
Vad äter ni till lunch idag?
Kram / Emma.
Bananpannkakor med egen twist, vaniljkvarg på mitt vis och fruktsallad med kanel…
Såååå gott 🙂
Din lunch ser oxå gudomlig ut 🙂
Mums så gott 🙂
Oj, tror inte hela min kommentar kom med! Ville bara tillägga att din blogg är superbra med massor av inspiration, tack för det
Tusen tack fina du! Det värmer att höra 🙂 Hoppas du gillar våfflorna! kram
Åh, ser sjukt gott ut, tack för tipset, detta vill jag också prova
Har du några recept på lussebullarna?? Antar att de är gluten och laktosfria och jag letar just nu efter sådana recept 🙂
Jag gjorde dessa –> http://liveitloveit.shapemeup.se/2014/11/25/lowcarb-lussebullar/ 🙂
Åh, den första jag gör när jag är ledig är att ta med mig datorn och har den i knät medans nyhetsmorgon är på i bakgrunden. Borde göra som dig och bara vara utan al elektronik.
Vill nästan ha en detox dag/helg ifrån all elektronik som möjligt.
Jag upplever att elektroniken skär mycket tid från mig. Det är lättare att vara i nuet om jag ”stänger av och kopplar ner”, det är inte så dumt faktiskt 🙂
Jag har dille på våfflor (görs just nu nästan varje dag), och att smaksätta med saffran är ljuvligt!
Jag hade aldrig gjort det innan, men SÅ gott det var 😀