Emma Barremyr

Mitt badrumsskåp!

Hej vänner ♥

Jag har tidigare skrivit om mina kontaktallergier och hur min hud såg ut av de ”vanliga” hudvårdsprodukterna som finns idag. Läs inlägget här! Jag var för ett par år sen ständigt plågad av klåda och svåra eksem som läkarna bara gav mig kortisonsalvor mot. Ingen av dem rekommenderade ekologisk hudvård, utan allt skulle botas med läkemedel. Men helt ärligt? Kortison tog bara bort symtomen, och så fort jag slutade med salvan återkom problemen. Varför kan inte läkarna tänka steget längre och faktiskt rekommendera något som tar bort grundorsaken till problemet? En ständig fråga som återkommer hos mig då jag alltid blir dåligt bemött i sjukvården….

Nu är det ungefär ett två sedan som jag började byta ut alla mina hud- och hårvårdsprodukter till ekologiska alternativ. Framför allt så är det Maria Åkerbergs produkter som jag fastnat för och vid det här laget är badrumsskåpet fullt med dryga och långvariga favoriter! Det finns många ekologiska alternativ till hud- och hårdvård och jag kan inte påstå att jag testat speciellt många märken, men efter att ha testat Maria Åkerberg behöver jag inte längre leta efter något ”bättre”. Dessa produkter är otroligt bra och därför vill jag såklart rekommendera dem vidare till er!

Många av er kanske inte har problem med huden, men jag vill ändå att ni ska tänka steget längre. Dagens hudvård innehåller mycket skit och det du matar huden med kommer också in i din kropp. Huden äter det du ger den, så vi bör alltså inte bara tänka på vad vi stoppar i munnen, utan även vad vi sätter på huden. Innan jag fick mina kontaktallergier hade jag aldrig tänkt tanken på att byta ut hud- och hårvårdsprodukter till ekologiska alternativ, men när allergierna kom fick jag bevis på vad dessa ämnen kunde ställa till med.

Så. Idag ser mitt badrumsskåp ut såhär!

IMG_4542

 

På nedre hyllan finns smink och solkräm. Solkrämerna är från Eco Cosmetics och dessa använde jag hela sommaren, men även i vintras när vi var i Tanzania. Grymma solkrämer med bra innehåll. Ska du ut och resa in vinter rekommenderar jag dessa!

Sminket är inget mer avancerat än foundation, puder, rouge, ögonbrynspenna och mascara. That’s it 🙂

 

IMG_4540

 

På övre hyllan står mina produkter till ansikte, armhålor, händer och fötter. Ansiktsrengöringen börjar alltid med ögon makeup remover följt av ansiktsrengöring som sen tvättas av med ljummet vatten. Två gånger i veckan lägger jag på blueberry seedmask för extra rengöring av huden och därefter ansiktsvatten och ansiktskräm. Underbart för huden!

Handkrämen använder jag mest på kvällarna. Likaså fotkrämen, som är den bästa fotkrämen jag testat mot torra, hårda fötter. Den innehåller kokos som såklart gör under med sina positiva hälsoeffekter! Hihi 🙂

Deodoranten är den enda produkten som jag inte riktigt gillar från Maria Åkerberg. Jag har haft väldigt svårt att hitta en deo som funkar då de flesta ger utslag. I somras gav jag saltdeon ett försök, men det var rena mardrömmen för min ”torra” hud. Saltet gjorde att klådan blev ännu värre tyvärr. Rosenseriens deo har jag dock testat vid ett par tillfällen och det är den enda deon som faktiskt funkar för mig (jag har testat mängder med olika märken), så den kör jag på nu!

 

IMG_4544

 

I duschen står såklart shampoo, balsam och hairtherapy. Även hårprodukter är något jag har haft svårt att hitta, men både Maria Åkerberg och Q for skin är grymma mot torr hårbotten och mitt rufsiga och lockiga hår. Just nu kör jag på Maria Åkerberg!

Phu! Det var allt från de hyllorna!

 

Vad kör du på för produkter?

Funderar du på att byta ut dina produkter till ekologiska alternativ? Tänk då inte att du måste byta ut allt på en gång. Ta istället sak för sak så behöver det inte bli så dyrt! De flest produkter är väldigt dryga och håller därför länge. Så när en sak tar slut – köp den då i ekologisk alternativ och ge din kropp de bästa förutsättningarna för att må bra 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Henriettae

  Har testat Maria Åkerberg nu sedan du gav tips (har också torr hud och svåra eksem), och ÅÅÅÅH så mycket bättre jag är!!! Fick rekommenderat från vår ekologiska affär i stan att använda fotkrämen på mina händer eftersom de är så fulla av eksem (de hade fått tipset av en hudterapeut), och det funkar suveränt bra!!! Så TACK!!!!!!

  1. Emma

   Vad roligt att du också känner så stor förändring 🙂 Maria Åkerbergs produkter är SÅ bra och jag är så glad att från hjärtat kunna tipsa mina läsare om dem 🙂

 2. Ida

  Dr.Hauschka har jag kört några år nu och jag är väldigt nöjd med det. Vissa produkter måste dock fortfarande bytas ut till ekologiskt.. Så jobbigt att byta bara då det tar väldigt lång tid innan min hy ”ställer om sig” och kan bråka ett bra tag innan jag märker om en produkt passar mig eller inte.

  1. Emma

   Dr. Hauschka testade jag också ett tag och de produkterna är också riktigt bra! Håller med om att det är lite halvjobbigt nya produkter. Grejen är ju att huden ”rensar ut”, men resultatet brukar ju bli bra sen så då får man stå ut. Jag har också varit med om det och precis som du säger så är det svårt att veta om produkten är bra eller inte i början 🙂

 3. Emelie

  Jag har så svårt att hitta en bra deo. De flesta jag testat blir jag alldeles svettig och blöt utav och dessutom luktar jag svett, så vill man ju inte ha det! Har även fått utslag av vissa, bl.a. thaistenen. Hur tycker du att din deo fungerar?

  1. Emma

   Det är precis samma för mig. Rosenseriens är den enda ekologiska som funkat bra och som inte luktar svett! Testa 🙂

 4. Anna

  Tycker det är hemskt dåligt att läkare bara hänvisar till läkemedel jag med, men i och med våra lagar som styr vården får vi inte som vårdgivare/behandlare aktivt rekommendera sådana behandlingar som inte är evidensbaserade. Många upplever att deras syn blir bättre när de äter blåbär (främst för antioxidanterna), men som ögonläkare får du inte säga att det hjälper för det finns ingen stark koppling mellan dessa. Likadant är det med ekologisk hudvård: det finns nu inte tillräckligt med stark evidens för att man som legitimerad läkare får säga till sin patient att det hjälper eller rekommendera det, även om denna träffat många det hjälpt för.

  Detta rättfärdigar dock inte att du blivit dåligt bemött, men ger förklaring till varför vissa saker inte tas upp av läkare själva. Men vad skönt det måste vara att du hittat någonting som fungerar!! 🙂

 5. Sofia

  Jag kör c/o gerds deo och duschcreme samt estelle&thilde ansiktsvård. Är nöjd med alla. Spc rosmarins-duschcremen från c/o gerd. 🙂

 6. Sofia

  Kör också på eko i badrumsskåpet 🙂
  Weleda på kropp och i ansikte, Desert Essence i håret och som deo, Maria Åkerbergs smink & mandelolja som sminkborttagning.

 7. Alexandra

  Använder också NÄSTAN bara ekologisk hudvård. Weleda och Urtekram är det som gäller här hemma. 🙂 Weledas soothing almond lotion är den bästa ansiktsrengöringen för mitt ansikte! Mascara har jag inte ekologiskt och inte ögonbrynsskugga heller… men å andra sidan sminkar jag mig så sällan. 😉

stats