God morgon vänner ♥
Då var det fredag igen då och ytterligare en vecka försvann utan att jag knappt hann blinka. Hur är det ens möjligt att tiden går så fort?
Fredagen börjar iallafall med en underbar frukostskål med en krämig och god pumpayoghurt som fina Annie inspirerat till! Annie har ätit pumpayoghurt så länge jag kan minnas och jag vet inte hur många gånger jag tänk det där ska jag också testa”. Men det har aldrig blivit av, förrän idag!
Sist när vi åt pumpasoppa sist passade jag på att spara undan lite pumpa som jag kokade och stavmixade till en puré – tadaaa – pumpapuré! Denna hällde jag upp i ett par glasburkar och frös ner. Nu kan jag ta upp och använda den till antingen yoghurt eller något annat gott!
Ingredienser:
- 1 dl pumpapuré
- 1 dl tjock kokosmjölk
- 1 frusen banan
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 nypa extra kanel
Mixa ihop alla ingredienser till en krämig konsistens och toppa med allt gott du hittar! För mig blev det hallon, mandlar, hasselnötter, russin, aprikoser, hampafrön, chiafrön och kokoschips!
Mmmm, ni måste testa!
Med den starten säger jag god morgon till er och önskar er en fin fredag!
Kram / Emma.
Åh, det där lät verkligen gott! Smart att frysa in pumpapurén 🙂 Testa också Tasty Healths pumpascones! Mums!
Vilken kul grej med pumpayoghurt! Lät som en bra frukost/mellis!
Pumpayoghurt är en favvo hos mig. Ett tips är även att ha i chiafrön. 🙂