Hej finisar ♥
Av helgens fynd från svampskogen lagade vi i söndags till en lyxig och så himla god karljohanssoppa till middag! Soppan serverade vi med en sallad och glutenfritt sesambröd som vi lagt lite smakrik ost och kryddor i och kört in i ugnen i några minuter. Underbart gott att doppa i soppan!
Och soppa! Det är höstens mat!
Ger en skön mättnadskänsla och värmer gott ända in i själen!
Ingredienser:
- 1 liter hackad färsk karljohanssvamp
- 3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl vitt vin
- 2,5 dl grädde
- 5-6 dl vatten
- 2 svampbuljongtärningar
- salt och peppar
- smör
- gräslök
Koka den färska hackade svampen i vatten i 15 minuter. Låt rinna av. Kacka under tiden schalottenlök som du sedan bryner i smör tillsammans med svampen. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Mixa sedan svampen till en puré och häll på vin, grädde, vatten, buljong. Låt sedan soppan stå och småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar och strö över gräslök innan servering!
Serveras med ett gott bröd och sallad!
Ät och njut!
Hoppas det smakar!
Tips på två andra goda och värmande höstsoppor hittar ni här:
Kram / Emma.
Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten. Här är ett klipp:
http://youtu.be/qiwmI-qAv60
Tack för tipset 🙂 Ska lyssna!
Inspirerades av ditt recept men skapade ett eget… 🙂
Blev härligt gott!
Så bra när man kan baka bröd som passar även de som inte tål gluten och/eller mjölkprodukter!
Mitt recept finns på min blogg:
http://lindaassarsson.blogg.se
Tack för att du inspirerar Emma <3
Testar brödet nu = kvällsbak 😉