Emma Barremyr

Chokladgranola

Hej vänner ♥

Den senaste tiden har jag skapat ett nytt beroende!

Granolan.

Jag måste ha en burk hemma i skåpet till frukosten/ mellanmålen. Granola är egentligen gott till allt och bidrar med både god smak och härlig crunch! T.ex. så funkar det fint till filen/ yoghurten/ keson/ kvargen/smoothien/ pannkakorna/ gröten/ glassen eller som lite snacks i näven precis som det är. Det är perfekt som topping!

Smaken på granolan går att variera i all oändlighet och den här gången blev det en söt chokladgranola som spred en ljuvlig doft hemma i lägenheten vid gräddning! Det är fullproppad med näring och bra saker, men smakar som en smulad chokladkaka. Tänk dig det till frukosten, eller mellanmålet 🙂

Här kommer min variant på chokladgranola!

IMG_2856

IMG_2861

 

Ingredienser:

 • 2 bananer
 • 1 dl cacaobliss (alternativt kokosnötsmousse och mer kakao)
 • 1 dl hackade dadlar
 • 2 msk kakao
 • 1/2 tsk havssalt
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 2 äggvitor
 • 5 dl havrekärnor
 • 2 dl quinoapuffar
 • 1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop bananer, cacaobliss, dadlar, vaniljpulver, kakao, salt och äggvitor till en slät massa. Blanda sedan ner havrekärnor, quinoapuffar och kokosflingor och lägg smeten på en plåt. Grädda i 20-30 minuter. Ta ut plåten var 5:e minut och rör om  (annars blir det en stor kaka av allt). Ta ut och låt svalna!

Den som vill kan sen tillsätta t.ex. torkad frukt, exempelvis mullbär eller kanske hackad mörk choklad för en ännu lyxigare variant! Bara fantasin sätter gränser 🙂

 

IMG_2859

 

Fler varianter på granola:

 

Har ni något smarrigt recept på granola att dela med er av?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  Hej!
  Håller på att lär mig om glutenfri kost för fullt.
  Tycker om din blogg väldigt mycket, du har gjort ett bra jobb måste jag säga! =)

  Nu till
  frågan som jag tänkte ställa angående cacaoblissen som du angivit i receptet.
  Finns det inget svenskt företag som säljer den?
  Jag vet inte vad det där är för något riktigt så kan inte googla fram den svenska versionen heller.

  Med vänliga hälsningar

  1. Emma

   Ja visst är det underbart! Choklad är bäst 😀 Tack själv för att du kikar in här och kommenterar Linda! Hoppas du får en härlig dag!

 2. Lisa

  Hej bästa Emma!
  Jag är rätt överviktig och försöker kämpa mig ner till en hälsosam vikt. I och med det skippar jag snabba kolhydrater och även gluten.
  Därför passar jag på att fråga dig om detta då jag vet att du inte äter gluten, det är nämligen så att det bästa jag vet är knäckebröd, gärna med mycket smör och ännu bättre med även kokt ägg och kaviar.
  Knäckebröd är ju dock gluten, så jag undrar om du vet något substitut till detta? Och smör är väl inte heller det bästa att få i sig för stora mängder av, har du något tips på vad jag kan byta ut/ersätta smöret med?
  Tack för din hjälp och din fina grymma blogg! Många kramar!

  1. Emma

   Hej Lisa! Vad du är grym som kämpar på, fortsätt med det och glöm inte att njuta på vägen också! Jag älskade också knäckebröd innan jag började äta glutenfritt, men äter idag riskakor gjorda på råris/ fullkornsris istället! Och min favoritkombo på riskakorna är mosad avokado med örtsalt och ett par skivor ost! Testa! Kram

 3. Victoria Vesterlund

  Hej!

  Det här låter supergott! Jag ska prova ditt recept fast jag som föredrar att äta raw ska prova utan äggvita och ha i chaifrön istället och istället för havrekärnor blir det nakenhavre och puffarna byter jag mot bovete. Ugnen ska stå på över natten på 42 grader, ska bli spännande! Tack för inspirationen!

  /Kram Victoria

  1. Emma

   Vad härligt! Jag blir också sugen på att testa en rå variant när du skriver om den 🙂 Tack själv för att du kikar in här! Kram

stats