emmabarremyr

Emma Barremyr

TRÄNINGEN!

Hej vänner ♥

Har ni tränat mycket i sommar? Eller har ni kanske tagit ett uppehåll och låtit kroppen få vila?

Vi har alla olika syfte och mål med träningen och medan vissa är i större behov av vila är andra i större behov av att röra på sig.

Själv har jag varit i behov av vila. Nästa hela juli vilade jag från styrketräningen och sedan fem veckor tillbaka har löpningen bestått av rehabträning av benhinneskadan som jag råkade ut för. Inlägg + stabila skor + lååååångsam upptrappning av löpningen håller på att få mig på banan igen! Efter del två på löpcoachutbildningen i juni gjorde jag ett eget upplägg till mig själv för att komma tillbaka från skadan på ett säkert sätt. Det är lätt att tro att “nu är jag bra/ frisk så nu kan jag köra på som vanligt igen“, men NEJ! Har jag varit skadad är kroppen INTE redo för samma träningsmängd som vanligt igen, utan träningen måste trappas upp långsamt för att inte skadan ska komma tillbaka.

Under de senaste veckorna har jag därför varvat lätt jogging med att gå två gånger i veckan. Det har varit korta intervaller som successivt har ökat vecka för vecka och den här veckan kommer jag för första gången på evigheter (känns det som iallafall 🙂 ) få köra 30 minuter sammanhängande löpning. Gissa om jag är lycklig? Och benhinnan känns jättebra!

Varför ingen styrketräning då? Nej, jag tränar så mycket annars så det var bara skönt att vila från gymmet. Sen reste vi ju runt en massa så juli fick bli en återhämtningsmånad, både mentalt och fysiskt. Ett par sköna vandringsturer höll igång kroppen, men gjorde mest gott för själen!

Nu är jag även tillbaka på gymmet och sedan två veckor har jag levt med konstant träningsvärk i varenda liten muskel i kroppen!

Underbart!

träning

 

Nu sitter jag och funderar på vad jag vill göra med min träning framöver. För mig har träningen alltid varit kravlös och det var först förra året som jag satte upp ett stort mål – att bestiga Kilimanjaro, och sen komma tillbaka skadefri, vilket jag också lyckades med!

Nu är jag dock sugen på en ny utmaning och tankarna går åt en svensk tjejklassiker! Jag gillar uthållighetsidrott och både tjejvasan, tjejvättern och Lidingö tjejlopp känns som roliga utmaningar, men det är simningen som känns sådär då jag faktiskt är rädd för vatten. Det är i så fall något jag får jobba mentalt med om jag bestämmer mig för att anta utmaningen 🙂

 

Vad har ni för mål med er träning?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Jag springer mycket och gärna 🙂 I helgen sprang jag Stockholm Ultra Marathon 50 km och det kan man nog kalla ett mål för mig! Ett test att se hur långt man kan springa..det gick galant så nu är jag nog fast i långloppsträsket…;)
  Nästa år ska jag cykla Vätternrundan och sen blir det nog debut i triathlon..träna är livet 🙂

 2. Sandra

  Jag håller på och tränar för en svensk halvklassiker! Ska springa Lidingöloppet 15k den 27 september! Och jag har precis varit ute på en (mycket) vinglig tur på mina nya rullskidor 🙂 Kan säga att träningen har aldrig varit så rolig som nu! 😀

 3. Emelie

  Jag har haft ont i halsen till och från i 3 (!) månader nu, så har fått gå från att styrketräna nästan alla dagar i veckan, bygga muskler, bli starkare, till stt ha kunnat träna typ 5 gånger sen början av juni. Läkarna hittar inget fel så det är så himla frustrerande, känner hur musklerna försvinner och det är så tråkigt att inte ha kunnat träna på hela sommaren när jag haft all tid i världen att vara i gymmet… Så det har blivit en väldans massa (och väldigt, väldigt ovillig) vila från träningen den här sommaren för mig 🙁 Hoppas kunna vara tillbaka snart! Förstår hur du känner dig, man vill bara kööööra när man äntligen blivit bra! Hoppas du får fortsätta vara frisk och springa nu! 🙂

  1. Emma

   Åh, din stackare! Hoppas att din kropp är med dig snart igen och att du blir frisk! Tills vidare får du göra andra roliga saker och jobba med att INTE stressa för att du inte kan träna! Ta hand om dig! Kram

 4. Malin

  Jag är så frustrerad! Mina ben har spökat under 1,5 års tid nu och jag bara lääääängtar till jag kan köra som jag intensivt jag gjort tidigare med löpningen. Jag längtar till jag kan köra slut på mig totalt konditionsmässigt. Skadorna har vandrat runt lite och periodvis har jag kunnat köra på, men det känns som en evighet sen som jag kunde följa ett längre löpprogram utan avbrott.
  Så målet för mig är att komma tillbaka helt enkelt vad gäller löpningen. Är lite smått stressad eftersom att Tough Viking stundar inom bara ett par veckor. Men nu under återhämtningen har jag fått lägga mer fokus på välbehövlig överkroppsstyrka. Och det måste jag ju också ha i Tough Viking.

  1. Emma

   Jag förstår att det är frustrerande! Hoppas verkligen att du blir bra snart, se bara till att ta hand om kroppen och inte pressa den för hårt! Kram

stats