Emma Barremyr

Söndagsmys

Hej vänner ♥

Min sista semesterdag har passerat och imorgon börjar allvaret igen 🙂 Jag ser verkligen fram emot allt roligt som kommer hända de närmsta veckorna och är grymt taggad på att börja jobba igen! Sommaren har varit så lång och härlig och jag kommer minnas den länge! Men som alltid är det himla skönt att komma in i rutinerna igen efter att ha glidit runt ett tag 😉

Helgen har spenderats i Karlstad med klassiskt fredagsmys i lägenheten, morgonpromenader, lördagsfika på stan med vänner, 25-årskalas, sovmorgnar och plock i lägenheten. I morse vaknade vi till ett ihållande muller och en mörk himmel som närmade sig stan. Min lillasyster är jätterädd för åska och jag sprang därför över till henne (vi bor grannar) och tog med henne hem till oss. Och vilket oväder det blev! I nästan två timmar mullrade det konstant tillsammans med blixtrar över hela himlen och ett spöregn utan dess like. Trygga i lägenheten tände vi massa ljus och åt en lång mysfrukost i soffan 🙂 Och i soffan har vi spenderat resten av dagen också eftersom ovädret hängt i hela dagen. Det har kommit rejäla smällar och blixtrat från alla håll medan regnet öst ner. Jag har också varit lite småseg efter kalaset igår då jag för första gången på över två år drack mig lite berusad i form av ett par öl. Så idag har det varit väldigt skönt med en slappardag i soffan!

Vi nu avslutar den här fina söndagen och helgen med klassiskt söndagsmys i form av varma smörgåsar med kantarellstuvning, choklad, torkad mango och vattenmelon!

IMG_2735

IMG_2737

 

Svampstuvning (4-6 bröd):

  • 400 g förvällda kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 msk (havre)mjöl
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 skvätt kantarellfond
  • Salt och peppar
  • Bröd
  • Riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull och vispa ihop med mjöl. Häll på mjölk och låt koka upp tills det tjocknar. Lägg i kantarellerna och smaksätt med salt, peppar och kantarellfond. Lägg ut bröden på en plåt, lägg på kantarellstuvning och strö över ost och pizzakrydda. Kör in i ugnen i ca tio minuter (eller tills osten får lite färg). Servera med en sallad!

 

IMG_2742

IMG_2744

 

Hur har eran helg varit? Har ni också varit med om oväder och kraftig åska?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Hej Emma!
    Jag har släkt i Karlstad och ska dit och hälsa på i en vecka. Jag undrar om du har några tips på vad man kan hitta på, vart du går när du fikar och vart man hittar bästa matställena som serverar glutenfritt och bra mat? Jättetacksam för dina tip! Kram

    1. Emma

      Hej Lisa! Vad roligt att du kommer till Karlstad! Skutberget är ett fantastiskt ställe där det finns mycket att göra, bland annat motionsspår, freesbegolf, volleyboll, äta mat eller glass, sola och bada om vädret är fint. Mariebergsskogen har en minigolfbana och vill ni ha en trevlig dagsutflykt skulle jag rekommendera er att åka till värmskog och äta räksmörgås (finns glutenfria) eller till mormorsglasscafé i lysvik och äta glass. Annars finns stans bästa glass på carli som är ett trevlig fikaställe!I matväg vet jag inte om det är någon restaurang som serverar just glutenfritt (men de flesta restauranger kan fixa), både maché, söta grodan och zest har bra och goda luncher som du kan äta glutenfria 🙂 Happy kitchen har stans godaste sushi om du är sugen på det!

stats