Hejsan vänner ♥
Fredag!
Idag passar det bra med ett riktigt smarrigt recept till er, ellerhur?
Det är sommar!
Och vad passar då bättre än en riktigt god och gräddig jordgubbstårta?
Inget, nej jag tänkte väl det 🙂
Eftersom jag inte äter gluten har min mamma experimenterat fram en tårta gjord på havremjöl istället för vetemjöl, och den här tårtan, den är älskad av alla i familjen! Vi åt den på hemma midsommar och ni var flera som ville ha receptet, så här kommer det!
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/4 dl mjölk 3 dl glutenfri havremixmjöl från Provena
- 1 msk fiberhusk
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Smält fettet, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan mjölken och det avsvalnade fettet. Rör ner mjölet blandat med fiberhusk vaniljpulver och bakpulvret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 175 grader. Dela kakan. När den har kallnat häller jag saften som blir av min hemlagade jordgubbssylt på övre delen och sen brer jag på ca 2-3 dl vispad grädde blandad med ett par msk Lemon Curd på den undre delen av kakan. På grädden skivar jag jordgubbar, lägger sedan tillbaka den övre delen på kakan. Sen brer jag på rejält med grädde och dekorerar med mycket jordgubbar, sen är det bara att njuta!
Hoppas det smakar!
Trevlig helg vänner ♥
Kram / Emma.
Hej Emma!
Har läst i tidigare inlägg att du precis som jag har/ har haft ”magproblem” och funderar lite över vad definitionen av exempelvis IBS är? Jag har sedan några veckor tillbaka varit tvungen att undvika kaffe och grejer med mycket fibrer i då jag annars blir ”sjuk”, på vårdcentralen sa dom att det antagligen beror på magkatarr pga mkt stress men skulle det inte lika gärna kunna vara IBS? Försökte dricka en kaffe igår och visst slank den ner, men resulterade i att jag mådde pyton resten av dagen?
Tack för en fin och inspirerande blogg!=) Kram
Sååå somrigt 🙂
Jag gillar inte grädde så denna godbit med vaniljkesella i ska jag testa 🙂