Hej vänner ♥
Det är sommar ute och jag älskar värmen som anlänt till Sverige. Jag älskar att jag kan springa barbent eller cykla iväg utan en extra tröja! Steka i solen eller vila i skuggan. Solen värmer luften och allt känns plötsligt så enkelt. Ljuset gör att jag inte behöver sova lika mycket och jag vill helst bara vara ute, ute , ute!
Efter en eftermiddag på stranden igår åkte vi sen hem och packade om väskan för en picknick i parken med några vänner. Vi ville inte gå in en sån vacker kväll och vad passar då bättre än en picknick? Maten blev en vegetarisk variant med krämig zucchinipasta som serverades med lins- och nötbollar! Perfekt picknick mat som blev så otroligt gott 😀
Ingredienser:
- 2 dl salta cashewnötter
- 3 dl kokta linser
- 2 morötter
- 1/2 kruka basilika
- 1 ägg
- Salt och peppar
- 2 tsk fiberhusk
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser och tillsätt sist fiberhusk. Låt smeten svälla ihop i några minuter innan du sedan med fuktade händer rullar bollar som du lägger i en smörad form. Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter eller tills de får färg.
Zucchinipasta:
- 2 zucchini
- 2 mogna avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 2 nävar roccula
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk hackad chili
- 1/2 dl mandelmjölk
Hyvla zucchinin med en potatisskalare eller svarva den i en grönsakssvarv <– (klick). Mixa alla ingredienser utom zucchinin i en mixer och blanda sedan ihop med zucchinipastan.
Vi serverade zucchinipastan och nötbollarna med en salsa gjord på mango, avokado, tomat och hackad chili.
Kram / Emma.
Har du provat din grönsakssvarv med andra grönsaker än zucchini? För mig att du gjort även rödbetor och morötter. Vill bara kolla att det funkar innan jag köper denna från råvarubutiken 😉
Yes! Jag har provat sötpotatis, rödbeta och morot och den funkar jättebra 🙂
Hej!!
Tack för en fin blogg! Blir så inspirerad av allt du skriver! Sen vill jag också ge dig ett STORT TACK för dina vegetariska recept! Jag är vegetarian och vill äta nyttigt, så blir så glad varje gång det dyker upp ett vegetariskt recept från dig! Kämpa på med allt, du är grym!!
Ps, detta är ett av mina favoritrecept LÄNK –> http://intebarasallad.se/spenatbiffar-med-valnotter-och-fetaost/
Fast jag brukar ha hackad spenat istället och om du vill prova så kan du säkert byta ut ströbrödet till något annat! 🙂
Kram Sofie
Hej! Vad roligt att höra att jag inspirerar dig. Det gör mig så glad, så tack för att du tar dig tid att kommentera! Jag jobbar på med det vegetariska, är ju så himla gott, och roligt att det uppskattas det med! Tack för tipset på biffarna, de måste jag testa 🙂 Kram
Ser väldigt gott ut, dessutom lätt att göra. Det gillar jag 🙂