Hej vänner ♥
Igår laddade jag upp för Monday-challenge med kokt fisk, råris och spenatstuvning. En gammal klassiker som vi inte ätit på evigheter, men som smög sig på med ett enormt sug när matlistan för veckan skrevs. Och spenat alltså – SÅ JÄKLA GOTT!
Fisken steker jag i ugnen i några minuter för att den ska bli så saftig som möjligt. Salt, peppar och en klick smör och några minuter i ugnen är det enda som behövs – sen har du en gudomligt god fisk.
Ingredienser (4 personer):
Fisk:
- 500 gram tinad torskfilé
- 250 gram hackad spenat
- Smör
- Salt och peppar
Stuvad spenat:
- 2 msk smör
- 3 msk mjöl (jag använde havremjöl)
- 2 dl mjölk
- 1 ekologisk grönsaksbuljong
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med smör, salt och peppra laxen och lägg den i formen. Lägg en klick smör på varje fiskbit och kör in fisken i ugnen i ca 12-15 minuter så att fisken blir precis genomstekt.
Smält smör i en kastrull och vispa ihop med mjöl. Häll på mjölk och låt koka upp under omrörning. Lägg i spenat och buljong och låt stuvningen koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med råris/ potatis, spenatstuvning och en sallad.
Snabblagad och enkel vardagsmat som piffar upp som en härlig färgklick!
Kram / Emma.
Ser supergott ut! Jag har en liten fråga- vart köper du alla goda nyttiga ”mellanmål” osv? Som till exempel Roo’Bar? Är det någon specifik affär eller finns dem i vanliga mataffärer som till exempel Coop? Tack för en grym och inspirerande blogg 🙂
Så gott med spenatstuvning till fisk! En av favoritsommarätterna som västkustbo är helt klart stekt färsk makrill, kokt färskpotatis med stuvadspenat och sallad. Om du inte har prövat så är ett tips att testa det istället för torsk om du vill ha omväxling till nästa gång. 🙂
Men det såg väldigt gott ut på ditt foto, får pröva det i framtiden!