emmabarremyr

Emma Barremyr

Kokos- och mandelscones med banan

God morgon fina läsare ♥

Har ni haft en fin helg?

Hos mig har det varit lugnt och skönt och jag har inte gjort mycket mer än jag haft lust till. En fredagskväll med sushi, vin, glass och vänner följt av en lördag och söndag med långfrukostar framför många avsnitt av One Three Hill, lite bak och fix i köket och lite träning om dagarna och sedan sega kvällar med goda middagar och ännu fler avsnitt av One Three Hill.

Igår kikade jag i min träningsdagbok och insåg att jag inte kört ett benpass på nästan två månader? Det var dags! Benstyrkan har fått lida då jag de senaste veckorna satsat lite mer på löpningen, men nu var det välbehövligt med ett benpass, även om löpningen också ger bra benstyrka (speciellt backintervallerna). Idag har jag vaknat med en sån där grym träningsvärk och att röra på benen känns mest som en plåga! Haha. Konstigt nog så älskar jag det!

Idag äter jag gröt till frukost, men igår blev det nybakade scones (såklart) 🙂 Jag gjorde en variant kokos- och mandelscones som sötades med banan.

Supergott, mättande och en bra start på dagen!

IMG_0631

IMG_0620

IMG_0625

 

Ingredienser (2 personer):

 • 2 bananer
 • 2 ägg
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 dl kokosmjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 tsk kanel
 • 1 nypa vaniljpulver
 • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa ihop banan och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och rör sedan ihop med banan och ägg. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills bröden får lite färg. Ta ut och ät dem varma med ost och sylt/ marmelad!

 

IMG_0629

IMG_0619

 

Här hittar du recept på min hemkokta sockerfria mangosylt!

 

Hoppas att ni får en grym måndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda Börjeson

  Jag förstår! man kan inte vara överallt och ingenstans hela tiden liksom.. Har själv varit sjuk i många år och eftersom jag tycker att det här sambandet är så sjukt viktigt att belysa så googlade jag runt lite, och skickar nu en länk till Michaela som skriver om just detta:
  http://hej.blekk.se/2014/04/29/vad-feminism-och-atstorningar-har-med-varandra-att-gora/

  Tror verkligen att det här är så sjukt viktigt att upplysa.. Hoppas det ger dig en ny insikt! Det gjorde det för mig i alla fall. Tusen kramar!!

 2. Amanda Börjeson

  Hejj Emma!!

  Till att börja med vill jag säga att jag följer många hölsorelaterade bloggar, och du har helt klart min number one! det har bakats många raw cheesecakes här hemma ska du veta!

  Nu till min fråga:
  Du skriver ju en hel del om ideal och om din ätstörningshistoria och så vidare. Hur ser du på feminism? För det är ju ändå ett patriarkalt samhälle som skapat alla dessa ideal som bland annat slutar i ätstörningar eller almän psykisk ohälsa för många. Hur tänker du kring det? Hejhopp!

  1. Emma

   Hej! Tusen tack, vad glad jag blir av att höra det!

   Det ligger nog en del i det du säger, men tyvärr så är jag inte jätteinsatt i feminismen, men det kan nog vara så att det påverkar en del. Tyvärr 🙁

stats