Hej finisar
I helgen gjorde jag och Pelle pulled chicken!
Receptet kommer ursprungligen från Jills mat, men jag ändrade om lite utefter de ingredienser som fanns hemma. Resultatet blev toppenbra och receptet kommer göras fler gånger här hemma! Till skillnad mot pulled pork går kycklingen ganska snabbt att tillaga och sköter sig själv på spisen i ca två timmar!
Håll i er! Det HÄR blev gott 😀
Ingredienser (5-6 portioner):
900 g kycklingfilé
3 msk smakfri kokosolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk chilipulver
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk kanel
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl tomatpuré
2 tsk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
2 dl vatten
Skär löken och vitlöken i klyftor och stek dem sedan i kokosoljan tillsammans med kryddorna. Skiva kycklingen och lägg i grytan. Rör runt så att kryddorna blandas väl. Häll på soja, tomatpuré, balsamvinäger, dijonsenap och vatten. Rör runt och täck sedan grytan med aluminiumfolie och lock så att det håller så tätt som möjligt. Låt sedan gryta puttra på låg värme i två timmar. Dra sedan isär kycklingen och rör runt så att all kyckling blandas med såsen!
Servera med pitabröd/ natchochips/ tortillabröd och grönsaker!
Hos oss blev det quinoa- och bovetetekakor till kycklingen och en sallad på bladspenat, ruccola, gurka, paprika och mango. Det hela toppades med en klick turkisk yoghurt och smulad fetaost!
Mums!
Gillar ni pulled pork? Testa då pulled chicken, det var riktigt gott!
Onsdagskramar till er ♥ / Emma.
Jag lagade detta ikväll och det blev fantastiskt gott! Tack för ett perfekt recept! Detta kommer definitivt sparas för att lagas många gånger igen!! MUMS! 🙂
Åh vad roligt att höra 🙂 tack!