Emma Barremyr

Kryddig linsgryta med tomat, kokos och curry

Tjoho ♥

En fördel med att jobba hemifrån är att jag snabbt kan slänga ihop en lunch vid spisen och på så vis få en varm, nylagad rätt serverad på ett fat istället för uppvärmd i en låda. Det är oftast inget fel på en låda, men maten smakar alltid som allra bäst nylagad och de gånger jag har möjlighet äter jag gärna direkt från spisen!

Idag var jag sugen på linser. De där röda linserna som stått i skåpet och väntat på att få ätas upp alldeles för länge nu. De ville jag använda i en gryta. En gryta med tomat och kokos. Och så lite sting från curry. Så fick det bli!

Och OJ, vilken gryta det blev! Så enkel, men så god att jag blev alldeles till mig!

Vegetarisk, men proteinrik – och otroligt mättande!

Smaklökarna gjorde glädjeskutt och magen skrattade sig lycklig 🙂 Det kallar jag bra lunch!

IMG_0258

IMG_0261

 

Ingredienser (2 portioner):

 • 1 gul lök
 • 1 tsk curry
 • 1 kruka basilika
 • 500 g passerade tomater
 • 2 dl krämig kokosmjölk
 • 2 dl linser
 • 1 ekologisk grönsaksbuljong
 • Salt och peppar

Lägg en rejäl klick kokosolja i en gryta, hacka lök och basilika och stek det sedan mjukt tillsammans med curry. Häll på kokosmjölk, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och lägg i linserna. Koka på låg värme i 10-12 minuter (eller så länge som det står anvisning att linserna ska koka). Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med en klick fetayoghurt (turkisk yoghurt med mosad fetaost) och förslagsvis en god ostsmörgås!

 

IMG_0267

 

Nu ska jag packa väskan innan jag hoppar på tåget upp till Torsby för en myskväll hos mamsen och papsen ♥

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Heej! Jag snubblade in på din blogg via ”lifebutiken.se”Och nu är jag fast! Vilken härlig inspirerande blogg du har skapat! Jag har under några dagar nu skrollat igenom dina smarriga recept och tänkte att jag skulle testa mig på denna kryddiga linsgryta. Jag har dock två frågor: 1.går det att utesluta kokos mjölken eller eventuellt byta ut den mot något annat? Och 2. Kan man köra med gröna linser istället för röda? Tacksam för svar, ha det så gott. Hälsningar, Emma K

  1. Emma

   Åh vad kul att du hittat hit 😀 Kokosmjölken går att byta ut till vanliga grädde/ havregrädde etc, och det funkar absolut med gröna linser också 🙂 Hoppas det smakar!

 2. Jacqueline

  Åhh, denna gryta är den godaste jag har ätit på länge! Jag hade även i lite spenat i och det var väldigt gott. Tillsammans med fetakrämen tog jag lite överbliven varmrökt lax och strödde över, såå underbart gott! Kommer absolut göras om, tack för tipset Emma! Måste även säga att vegetarisk(bortse från laxen) är så underskattat 😀

stats