Hej ♥
Köttfri måndag blev det här!
Ikväll mumsade vi på svamp- och fetafylld aubergine till middag och varje gång jag äter aubergine undrar jag varför jag inte äter det oftare? Aubergine är ju så otroligt gott och ger en härligt krämig konsistens som är svår att motstå! Att göra en fylld variant är också ett enkelt sätt att lyxa till en vanlig middag mitt i veckan. Det är dessutom ett enkelt recept som kan varieras i en oändlighet, köttfärs är t.ex. gott i – men då blir den ju inte vegetarisk!
Såhär såg vår variant ut idag!
Ingredienser (1 person):
- 1 aubergine
- 100 gram champinjoner
- 1/2 gul lök
- 100 gram fetaost
- Persilja
- Timjan
- Salt och peppar
- Smör
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen i två delar och gröp ur fruktköttet. Lägg in skalhalvorna i ugnen i 10 minuter tills de får lite färg. Hacka lök, champinjoner och aubergine i små bitar och stek i smör. Krydda med persilja, timjan, salt och peppar efter smak. Smula över fetaost och blanda runt i pannan. Fördela sedan fyllningen i aubergineskalen och gör in i ugnen i 10 – 15 minuter.
Servera med sallad!
Mumma!
Svisch så var måndagen förbi! Vissa dagar har jag svårt att förstå vart tiden tagit vägen och idag är en sån dag!
Jag och Pelle passar även på att sambomysa ikväll och klämma några avsnitt av One Three Hill som vi börjat titta på sen några veckor tillbaka. Att ha en serie att vila ögonen på tillsammans är mysigt och ett bra sätt att koppla bort en stressad hjärna på. Imorgon kommer jag åka upp till Torsby och börjar sedan jobba där på onsdag och eftersom vi inte kommer ses jättemycket kommande vecka känns det bra att börja veckan med en myskväll tillsammans!
Hoppas att ni njuter av en fin måndagskväll och att ni tar hand om er själva, era när och kära ♥
Kram / Emma.
Visst är aubergine ljuvligt! Älskar att stekna, grilla eller ugnsbaka. Passar till så mycket och är lätt att anvöända i vegetariska rätter.
Kan jag byta ut fetaosten mot ngt annat? Det ser ju supergott ut!!!
Det klart att du kan. Byt ut den till något som du tycker om. Man behöver inte följa ett recept slaviskt. Låt kreativiteten flöda. Tänk utanför boxen.
Ja självklart kan dy byta ut mot något annat som du gillar 🙂
Utomhusgrillad aubergine och squash på ”riktig” grill, dvs kolgrill, är otroligt gott!!! Aubergine lär dock inte vara jättebra för personer med rosacea 🙁
Så gott det ser ut 🙂 Jag är vegetarian så detta mattips passar mig perfekt! Fint när man kan variera fyllningen också 🙂