Emma Barremyr

Tropiska kokosbollar

Hej ♥

Lite godsaker till mellanmål ska också med till Idre och under veckan mixade jag ihop en ny variant mellanmålsbollar! Den här varianten är helt utan nötter, gluten (använd glutenfria havregryn) och mjölk för den som önskar att ha det så! Allergier och magproblem ställer oftast till det, men den här ska nog funka för de flesta!

I de här underbara tropiska kokosbollarna hittar ni massa näring i form av vitaminer, mineraler och fibrer, fina fetter och bra kolhydrater. Även en del proteiner!

Viola!

IMG_0009

IMG_0004

 

Ingredienser:

  • 140 g ananas
  • 1/2 mogen mango
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 krm vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en kladdig deg. Rulla sedan bollar i kokos!

Ät som mellanmål, smula över gröten, ha som efterrätt, till fikat eller som kvällsgottis

 

IMG_0011

 

Ät och njut helt enkelt! Kroppen kommer tacka för den fina näringen och ge dig energi tillbaka, jag lovar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felicia

    Åh, perfekt för mig som precis börjat en kost/”testdiet” utan gluten, mejerier och socker mot min IBS! Receptet ska testas snarast! 😀

stats