Hej ♥
Lite godsaker till mellanmål ska också med till Idre och under veckan mixade jag ihop en ny variant mellanmålsbollar! Den här varianten är helt utan nötter, gluten (använd glutenfria havregryn) och mjölk för den som önskar att ha det så! Allergier och magproblem ställer oftast till det, men den här ska nog funka för de flesta!
I de här underbara tropiska kokosbollarna hittar ni massa näring i form av vitaminer, mineraler och fibrer, fina fetter och bra kolhydrater. Även en del proteiner!
Viola!
Ingredienser:
- 140 g ananas
- 1/2 mogen mango
- 2 dl kokosflingor
- 2 msk kokosolja
- 3 msk kokosmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 krm vaniljpulver
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en kladdig deg. Rulla sedan bollar i kokos!
Ät som mellanmål, smula över gröten, ha som efterrätt, till fikat eller som kvällsgottis!
Ät och njut helt enkelt! Kroppen kommer tacka för den fina näringen och ge dig energi tillbaka, jag lovar!
Kram / Emma.
Hej! Jag har ingen matberedare, går det bra med en stavmixer? 🙂
Ja det borde funka fint 🙂
SUPERGOTT! testade dessa nyss 🙂
Vad kul! Tack för feedback 😀
Låter supergott!
Åh, perfekt för mig som precis börjat en kost/”testdiet” utan gluten, mejerier och socker mot min IBS! Receptet ska testas snarast! 😀
Mums! Dom blev ju jättegoda!! Tack Emma 😀
Vad kul! Tack själv för feedback 🙂
Ser ju fantastiskt ut!! 🙂